Başbakan'dan Devlet Bahçeli'ye FETÖ listesi

Başbakan Binali Yıldırım, muhalefet liderleriyle yaptığı zirve görüşmesi sonrasında MHP Lideri Devlet Bahçeli'ye FETÖ'nün listesini verdi.

Başbakan'dan Devlet Bahçeli'ye FETÖ listesi
23 Ağustos 2016 Salı 10:46

Başbakan Binali Yıldırım, muhalefet lidreleriyle gerçekleştirdiği zirvede Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Lideri Devlet Bahçeli'ye FETÖ soruşturması kapsamında kamudan çıkarılanlarla ilgili bilgilendirmede bulundu. MHP lideri Bahçeli'ye yeni bir listenin daha verileceği belirtildi.

Devlet Bahçeli'nin 'Kurunun yanında yaş da yanmasın’ uyarısınına karşılık görevden alınan ya da gözaltına alınan kamu görevlileriyle ilgili liste üzerinde çok hassas bir şekilde çalışıldığını söyleyen Başbakan Yıldırım, çapraz tahkikat ile listeyi gözden geçirdiklerini vurguladı. Yıldırım, FETÖ soruşturması kapsamında yürütülen kamu görevinden alınma ve kamu görevlileriyle ilgili liste ile ilgili çalışma sonucunda MHP'nin 'FETÖ'cü değil' diyerek hazırladıkları listede yer alanlarla ilgili tahkikat sonucunda cemaatçi olduğu tespit edilenlerle ilgili liste çıkardıklarını da belirtti. Yıldırım görüşme sırasında Bahçeli'ye delil ve bağlantılarında bulunduğu FETÖ listesini verdi.

Başbakan ve muhalefet liderleriyle yapılan zirve görüşmelerinin devamlılığının sağlanması konusunda da anlaşmaya varılırken liderlerin önümüzdeki dönemde de özellikle devam eden cemaat operasyonları kapsamında işbirliği ve diyaloğu sürdürecekleri kaydedildi.

KAYNAK: Cumhuriyet

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.