Başbakan Binali Yıldırım'dan vizesiz seyahat değişikliğine sert tepki

AK Parti grup toplantısında Başbakan Binali Yıldırım Avrupa Birliğinin vizesiz seyahat için terörle mücadelede de asla değişiklik olmayacağını vurgulayarak Türkiye'nin artık 60’lı yılların Türkiye’si olmadığını dile getirdi.

Başbakan Binali Yıldırım'dan vizesiz seyahat değişikliğine sert tepki
14 Haziran 2016 Salı 12:40

AK Parti grup toplantısında Başbakan Binali Yıldırım  Avrupa Birliğinin vizesiz seyahat için terörle mücadelede yaptığı değişikliğe sert tepki gösterdi. Yıldırım vizesiz seyahatte terör değişikliği ile ilgili "Terörle mücadele şartını çıkardılar. Bu dostluğa sığar mı?" diye tepki göstermesinin ardından Türkiye'nin artık 60’lı yılların Türkiye’si olmadığını vurguladı.

İşte Yıldırım'ın vizesiz seyahat için grup toplantısındaki açıklaması: 

"Yarım aşırı geçen bir serüvenimiz var. Ama süre ne kadar uzun olursa olsun Türkiye olarak biz samimiyetimizden duruşumuzdan asla ve asla sapma yapmadık. Şimdi bizim beklentimiz Avrupa’nın aynı samimiyeti göstermesi ve verdiği sözleri yerine getirmesidir. Gümrük birliğinin güncellenmesi gündemimizdeki önemli konulardan biridir. Bir diğer mesele nisanların serbest dolaşım hakkıdır. Haziran ayı sonunda vize muafiyetinin yürürlüğe girmesiydi. Bu konuda bizden istenen 72 maddenin bir çoğunu bütün bu şartların çok ciddi bir bölümünü tamamladık.

Son zamanda önümüze bir şey çıkardılar. Bunların alışkanlığı. Son söyleyeceklerini saklarlar, saklarlar tam işler yoluna gireceği zaman çıkartırlar. Terörle mücadele şartını çıkardılar. Bu dostluğa sığar mı? Bu şartlar altında asla ve asla terörle mücadele kanununda herhangi bir değişiklik söz konuş olmaz. Bunun sonucu vize muafiyeti olsa dahi. Varsın orada kalsın vize muafiyeti. Türkiye artık 60’lı yılların Türkiye’si değil."

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.