Türk devi rekor parayla Çinli rakiplerini geçti

Kuveyt Uluslararası Havalimanı Yeni Terminali için yapılan ihaleyi 4,3 miyar dolarlık teklif ile Çinli rakiplerini geride bırakan Limak Şirketi aldı.

Türk devi rekor parayla Çinli rakiplerini geçti
01 Haziran 2016 Çarşamba 10:53

Kuveyt Uluslararası Havalimanı Yeni Terminali için yapılan ihaleyi Limak İnşaat kazandı. 4,3 miyar dolarlık teklif ile Çinli rakiplerinide geride bırakarak ihaleyi alan Limak Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkan Vekili Sezai Bacaksız, "Bakanlık kurduğu komiteyle bizi terletti. Ama sonunda kazandık." diye konuştu.

Törenle imzalar atıldı

 Kuveyt Uluslararası Havalimanı Yeni Terminalinin ihalesi için hazırlanan törende projenin imzaları Kuveyt Bayındırlık Bakanı Ali el-Amir ve Limak Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkan Vekili Sezai Bacaksız tarafından atıldı. 

Türk müteahhitlik sektörünün yurt dışında tek kalemde aldığı en büyük iş olduğunu vurgulayan Bacaksız, kontratın imzalanmasıyla Türk müteahhitlik sektörü açısından önemli bir başarıya imza atmış olduklarını belirtti.

"Bakanlık kurduğu komiteyle bizi terletti"

Yapımı çok zor olan terminal ihalesi Çinli rakiplerinden aldıklarını belirten Bacaksız, "Teklifi verdik, bizi 25 kişi çağırdılar. Bakanlık kurduğu komiteyle bizi terletti. Ama sonunda kazandık." diye konuşmasının ardından Pritzker ödüllü mimarlık firması Fosters + Partners tarafından tasarlanan yeni terminal tasarımındaki binasının ülke için önemli bir giriş kapısı olmasının yanı sıra dünyanın en teknolojik ve modern binalarından biri olma özelliğini taşıyacağını dile getirdi.

Leed Gold sertifikalı ilk havalimanı olması bekleniyor

Proje hakkında bilgi veren Bacaksız, "Yeni terminalin çatısına kurulacak 12 megavatlık özel tasarım güneş panelleri sayesinde kendi enerjisinin bir bölümünü de üretebilecek olan Kuveyt Uluslararası Havalimanı bu sayede dünya genelinde çevreci Leed Gold sertifikasına sahip ilk havalimanı olmayı da hedefliyor. Şu anda sadece yapımı devam eden San Francisco Havalimanının Leed Gold sertifialı olması bekleniyor. " ifadesinde bulundu.

Bacaksız projenin zorluğuna şu sözlerle değindi:

"Dünyanın en güzel havalimanlarından biri. Yapımı gerçekten zor. Arap coğrafyasındaki en güzel havalimanı olacağı söyleniyor. Zor bir proje. Zorların Türkler tarafından yapıldığını göstermek istiyoruz"

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.