İngilizleri 'Türkiye bizi geçecek' korkusu sardı

İngiltere'de yayımlanan Economist dergisi, İngiltere'ye yönelik eleştiri yaparken İstanbul'da inşa edilen 3. havalimanı içinde endişe duyduklarını yazdı.

İngilizleri 'Türkiye bizi geçecek' korkusu sardı
27 Aralık 2016 Salı 15:13

Türkiye'deki 3. havalimanı Avrupa'yı şaşırttı. İngiltere'de yayımlanan Economist dergisi, İstanbul'daki 3. havalimanı için önemli bir yazı yazdı.

Avrupa'nın en yoğun havalimanı olma ünvanına sahip Londra Heathrow'u iki yıla kadar İstanbul'un geçeceğini vurgulayan yazı da "İki yıl önce, Londra'daki Heathrow havalimanı dünyanın en işlek uluslararası havalimanıydı. Geçen yıl bu ünvanını Dubai'ye kaptırdı. Hala Avrupa'nın en yoğun havalimanı. Ancak bu durum çok da uzun sürmeyecek gibi" denildi. 

Atatürk Havalimanı'nın kapasite artışının şaşkınlık verici olduğu belirten dergi, Avrupa taşımacılığı için en tehdit oluşturan havalimanının İstanbul Atatürk Havalimanı olduğunu söyledi. 

Havaalanları birliği olan ACI Europe'un istatistiklerine göre havayolu taşımacılığında yaklaşık 75 milyon yolcu ile Londra Heathrow ilk sırada bulunuyor. İkinci sırada ise 66 milyon yolcu ile Paris bulunuyor. Paris'in geçen yıla oranla yüzde 2.2'lik artış yaşanmasına rağmen üçüncü sırada yer alan İstanbul Atatürk Havalimanı yüzde 9,1 artış göstererek 62 milyon yolcu taşıdı. Atatürk Havalimanındaki kapasite artışı ve 3. havalimanının yapılması da Avrupa için tehdit haline geldi.

Türkiye'nin açık bir şekilde havayolu taşımacılığını geliştirmesine rağmen İngiltere yönetiminin bunu yapmaması Economist dergisi tarafından eleştirildi.

İşte dergideki o eleştiri:

"Atatürk Havalimanı da Heathrow gibi tam dolu. Bununla birlikte, İngiltere'nin aksine, Türkiye'nin sıkışıklıkla nasıl başa çıkılacağı konusunda açık bir planı var. İngiliz hükümeti, İkinci Dünya Savaşı'ndan bu yana Londra'nın ilk tam boy pist inşa edecekleri yerini belirlerken, Türkiye, Heatrow'un yerini alması için 200 milyon yolcu kapasitesi ile dünyanın en büyük havaalanını inşa ediyor. Yeni tesis 2018'deki ilk uçuşlarına açılmayı umuyor."

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.