Bakanlık, sahte gıdaya 100 bin TL ceza verecek

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik zararlı ürünlerin imha edilmesi için aldığı karar sonrasında şimdide sahte gıdaları piyasaya sürenler için para cezasını arttırdı.

Bakanlık, sahte gıdaya 100 bin TL ceza verecek
14 Haziran 2016 Salı 09:28

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik zararlı ürünlerin imha edilmesi için aldığı karar sonrasında şimdide sahte gıdaları piyasaya sürenler için para cezasını arttırdı. Geçtimiz yılda 735 bin denetim yapıldığını bunlardan 92'si için savcılığa suç duyurusunda bulunurken toplamda 65 milyon 68 bin 814 lira idari para cezası kesildiğini belirten Çelik, “Ama gördük ki yaptırımlar yetersiz. 17 kez ifşa ettiğimiz firmanın yüzü kızarmıyor, 18’inci kez aynı şeyi yapıyor” diye konuştu.

Yeni düzenlemenin en kısa sürede Meclisin gündemine geleceğini belirten Çelik, “İnsan sağlığını tehlikeye sokan gıda ürünlerini üretenler veya piyasaya arz edenlere 100 bin lira idari para cezası verilecek, işyerleri 1 yıl faaliyetten men edilecek. Gıdada taklit ve tağşiş yapanlara verilen para cezası şu anda 15 bin 466 lira. Yeni düzenleme ile taklit ve tağşiş yapanlara verilecek cezalar 20 bin liraya çıkarılacak. Eğer taklit ve tağşiş fiili 1 yıl içinde tekrarlanırsa ceza 100 bin lira olacak ve ayrıca işyerinin faaliyeti 3 ay durdurulacak. Fiil 1 yıl içinde üçüncü kez tekrarlanırsa idari para cezası 10 kat artacak, iş yeri 6 ay kapatılacak.” dedi.


Etiketler; #sahte gıda
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.