Hangi illerde yarın okullar tatil - 4 Ocak

Ülke genelinde etkisi devam eden kötü hava koşulları nedeniyle birçok ilde eğitim ve öğretime ara verildi.

Hangi illerde yarın okullar tatil - 4 Ocak
03 Ocak 2016 Pazar 18:45

Sibirya üzerinden gelen soğuk hava dalgası ve etkisini sürdüren kar yağışları nedeniyle birçok ilde okullar tatil edildi. Artvin, Bartın, Batman, Bitlis, Edirne, Giresun, Mardin'in Midyat ilçesi, Samsun, Sinop'un bazı ilçeleri, Şırnak, Van ve Zonguldak'ta etkisini sürdüren kar yağışı nedeniyle okullar tatil edildi.

Ankara Valiliği ve Ankara İl Milli Eğitim Müdürlüğünden kar tatili ile ilgili henüz bir açıklama gelmedi. Ankara'da okulların tatil haberleri için bu sayfayı ziyaret ediniz.

İstanbul Valiliği ve İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğünden kar tatili ile ilgili henüz resmî bir açıklama gelmedi. Öte yandan Twitter ve Facebook üzerinden "#vasippazartesitatildesene" etiketiyle Vali'den okulları tatil etmesini istedi.

Artvin'de İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından yapılan yazılı açıklamada, yaşanan kar yağışı ve buzlanma nedeniyle Arhavi, Hopa ve Borçka ilçelerindeki  tüm okullarda 4 Ocak Pazartesi eğitime ara verildiği bildirildi.

Bartın Valiliği'nden yazılı açıklamasında, il genelinde kar kalınlığının bir metreyi aşması ve kar yağışının devam etmesi nedeniyle 4 Ocak ve 5 Ocak günlerinde  il genelindeki okullarda eğitime bir gün ara verildiğini belirtti. 

Batman Valiliği tarafından yapılan yazılı açıklama da, il genelinde yaşanan kötü hava koşulları sebebiyle merkez ve diğer ilçelerde eğitime 1 gün ara verildiği, Sason ilçesinde ise eğitime 2 gün ara verildiği bildirildi. Ayrıca kamuda çalışan hamile ve engelli personelinde 4 Ocak Pazartesi günü idari izinli sayılacağı ifade edildi.

Bitlis Valiliği yazılı açıklamasında, il merkezinde etkili olan kar yağışı sebebiyle 4 Ocak Pazartesi günü il genelinde okulların tatil edildiği bildirildi.

Edirne'de merkez ve ilçelerde, taşımalı eğitim yapılan okullarda eğitime bir gün ara verildi.

Giresun'da İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve kaymakamlıklardan alınan bilgiye göre, Giresun'un Merkez, Eynesil, Çanakçı, Pirariz, Tirebolu ve Bulancak ilçelerinde 4 Ocak Pazartesi günü, Yağlıdere ilçesinde ise 4 Ocak Pazartesi ve 5 Ocak Salı günü ilk ve orta dereceli okulların tatil edildiği belirtildi.

Mardin'in Midyat İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, soğuk hava ve kar yağışı nedeniyle ilçe genelindeki okulların yarın tatil edildiği bildirildi. Ayrıca kamu kurum ve kuruluşlarında görevli engelli veya hamile personelin de yarın idari izinli sayılacağı belirtildi.

Muş, kar sebebiyle ulaşım sağlanamayan köylerde ve taşımalı eğitim yapan okullarda öğrenci ve öğretmenler 1 gün süreyle idari izinli sayılacak.

Muş İl Milli Eğitim Müdürü Cevdet Arslan yaptığı açıklamada 4 Ocak Pazartesi günü eğitim öğretim faaliyetlerinin devam edeceğini ancak taşımalı eğitim ile okullarına ulaşan öğretmen ve öğrenciler ile yolları kapanan okullardaki öğretmen ve öğrencilerin 1 gün süreyle idari izinli sayılacağını belirtti.

Samsun'da devam eden etkili kar yağışı ve hava sıcaklığının eksi 10 dereceye düşmesi sebebiyle İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün resmi internet sitesinden, Terme, Salıpazarı, Çarşamba, Ayvacık, Alaçam, 19 Mayıs, Yakakent, Tekkeköy ve Bafra'da eğitme  1 gün ara verildiği duyuruldu.

Sinop'ta  il merkezi ile 4 ilçedeki okullarda kar nedeniyle eğitime bir gün ara verildiği belirtilirken, Sinop Üniversitesi'nde yarın gerçekleştirilecek sınavların bir gün ertelendiği açıklandı.

Şırnak Valiliği yaptığı yazılı açıklamada bölgede yaşanan olumsuz hava şartları nedeniyle il merkezi ile bağlı belde ve köylerde eğitime bir gün ara verildiğini belirtti.

Van'ın Çatak ilçesinde de kapanan mahalle yolları nedeniyle eğitime bir gün ara verildi.

Zonguldak Valiliği yaptığı yazılı açıklamada, olumsuz hava koşulları nedeniyle il genelindeki okulların yarın tatil edildiğini belirtti. Kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan engelli veya hamile personelinde idari izinli olduğu açıklandı.


Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Selim - 8 yıl önce
Biraz kar tatilinden zarar gelmez.
Avatar
sudenaz - 7 yıl önce
okulu tatil edin 4 ocak yarın kar devam edecek hemde yerler buzlanacak