Korucu maaşları yeniden düzenlenecek

İçişleri Bakanı Selami Altınok korucuların maaş ve özlük haklarında bir kısım iyileştirmeler yapacaklarını söyledi.

Korucu maaşları yeniden düzenlenecek
11 Ekim 2015 Pazar 11:12

İçişleri Bakanı Selami Altınok tarafından Anadolu Ajansı'na verilen mülakatta gündeme ilişkin pek çok konuya değinildi. Bakan Altınok seçim dönemi olması sebebiyle bazı hukuki düzenlemeleri yapamadıklarını ancak korucuların yolluk ve yevmiye gibi haklarındada iyileştimeler yaptıklarını söyledi. Bakan, gelecek dönemlerde koruucuların çok daha iyi şartlarda çalışacağını da sözlerine ekledi.

Halihazırda 50 bin kişilik bir korucu kadrosunun bulunduğunu belirten Bakan Altınok görevde 45 bin korucunun çalıştığını söyledi. Boştaki 5 bin korucu kadrosu için illerde kontenjan belirleme çalışmalarının devam ettiğini vurgulayan Bakan, çok yakında yeni alımların başlayacağını söyledi. 

Polislerin özlük hakları konusunda da açıklamalarda bulunan Bakan Altınok polislere yönelik iyileştirmelerin kendisini mutlu edeceğini ifade etti. İki yıldır polislerle omuz omuza mücadele verdiğini söyleyen İçişleri Bakanı bu konudaki gelişmelerin önemli olduğunu vurguladı. 

Bakan Altınok sığınmacılar ve terör konusunda da çok sayıda soruya yanıt vererek bu konulardaki Türkiye'nin tutumunun değişmediğini söyledi. 

 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.