Üniversite öğrencilerinden yaz okulu protestosu

Kocaeli Üniversitesi öğrencileri bütünleme sınavının yerine getirilmek istenen yaz okulu sistemini protesto etti. Okulda toplanan öğrenciler rektörlüğe yürümek istedi. Öğrencilere polis tazyikli su ile müdahale etti

Üniversite öğrencilerinden yaz okulu protestosu
22 Aralık 2015 Salı 21:46

Kocaeli Üniversitesi öğrencileri bütünleme sınavının yerine getirilmek istenen yaz okulu sistemini protesto etti. Okulda toplanan öğrenciler rektörlüğe yürümek istedi. Öğrencilere polis tazyikli su ile müdahale etti. Polis müdahalesi sonrasında öğrenciler dağıldı.

Kocaeli Üniversitesi aldığı karar ile bütünleme sınavlarını kaldırıp yerine yaz okulu sistemini getirecek olmasına öğrencilerden tepki geldi. Yaklaşık 200 kişilik öğrenci grubu okulun aldığı bu kararı protesto etmek için toplandı. Toplanan grup üniversite rektörlüğüne yürümek istedi. Kocaeli Üniversitesi Rektörü Sadettin Hülagü ile görüşmek isteyeyen gruba okula gelen çevik kuvvet ekipleri müdahale etti. Grubun dağılmasını isteyen polis ekipleri, öğrencilerin dağılmaması üzerine müdahale etti. Tazyikli su ile yapılan müdahale sonrası grup dağıldı.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.