Türkiye kırmızı et üretiminde Avrupa'da dördüncü sırada

Türkiye geçen yıl toplam kırmızı et üretiminde 1 milyon 149 bin ton ile Avrupa Birliği (AB) ülkeleri arasında dördüncü oldu.

Türkiye kırmızı et üretiminde Avrupa'da dördüncü sırada
09 Mart 2016 Çarşamba 13:38

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerine göre, toplam kırmızı et üretiminde Fransa, 2015 yılında AB ülkeleri arasında en çok büyükbaş hayvan sayısına sahip ülke olmasının yanı sıra toplam kırmızı et üretiminde de ile birinci sıraya sahip oldu.

Avrupa ülkeleri arasında Fransa, İngiltere ve Almanya’dan sonra Türkiye 1 milyon 149 bin ton kırmızı et üretimiyle dördüncü sıraya yerleşti. 2015 yılında toplam kırmızı et üretimi kapsamında büyükten küçüğe sıralandığında Türkiye’yi sırasıyla İtalya, İspanya, İrlanda takip etti.

Fransa, AB ülkeleri içinde büyükbaş hayvan eti üretiminde de 1 milyon 467 bin ton ile ilk sırayı alırken, bu ülkeyi 1 milyon 136 bin ton ile Almanya, 1 milyon 15 bin ton ile Türkiye izledi. Belçika ise 268 bin ton üretimi ile 10'uncu sıraya yerleşti. 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.