TCDD'dan ilaçlama uyarısı

Ankara Valiliği, Yüksek Hızlı Tren’in (YHT) geçtiği demiryolu hattı çevresinde yetişen otlara karşı TCDD II. Bölge Müdürlüğü tarafından kimyasal ot ilaçlaması yapılacağını belirterek bir duyuru yayımlandı.

TCDD'dan ilaçlama uyarısı
19 Nisan 2017 Çarşamba 13:52

Ankara Valiliği, TCDD II. Bölge Müdürlüğünden kimyasal ot ilaçlamasına ilişkin bir duyuru yayımladı.

TCDD Ankara, Eskişehir, Bilecik, Konya, Sakarya YHT Demiryolu hatlarına ilaçlama özel treniyle ve uzman personeller gözetiminde balast temizliğini korumak, çeken ve çekilen demiryolu araçlarına menfi yönde etki eden ve kendiliğinden yetişen otları temizlemek amacıyla kimyasal ilaçlama yapılacağı duyuruldu.

Duyuruda, kimyasal ot ilaçlamasında kullanılacak süspansiyonun, çevrede bulunan insan ve hayvan sağlığı açısından zararlı olmaması için alınması gereken tüm tedbirler alıdığı kaydedildi. Buna rağmen, ilaçlamayı müteakip demiryolu hattının 15 metre yakınında hayvan otlatılmaması ve ot hasadı yapılmaması gerektiği konuda vatandaşlara uyarıda bulunuldu.

İlaçlamanın gece (Ankara- Konya 22/23 Nisan 2017), (Ankara - Konya 06/07 Mayıs 20l7), (Ankara-Eskişehir 08/09 Mayıs 20l7), (Eskişehir-Alifuatpaşa 09/10/11/12 Mayıs 2017), (Eskişehir-Ankara 13/14 Mayıs 2017), (Sincan-Ankara 14/15 Mayıs 2017) YHT demiryolu hatlarında yapılacağı bildirildi.

Rüzgâr ve yağış şartlarına göre bu tarihlerde sarkmalar olabileceğinin belirtildiği duyuruda, bu sebeplerden ilaçlamanın başlayacağı 22 Nisan 2017 tarihinden itibaren 23 Mayıs 2017 tarihine kadar demiryolu hattının l5 metre yakınına yaklaşılmasının can ve mal emniyeti bakımından tehlikeli olduğunun altı çizildi.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.