Rusya, Kırım'da görevli imamı sınırdışı etti

Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından Kırım'a koordinatör imam olarak atanan imam Hikmet Yuvacı, sınırdışı edildi.

Rusya, Kırım'da görevli imamı sınırdışı etti
22 Aralık 2015 Salı 23:44

Rusya'nın işgal ettiği Kırım'a Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından koordinatör imam olarak atanan İmam Hikmet Yuvacı, Türkiye-Rusya arasındaki yaşanan kriz yüzünden sınır dışı edildi. Daha önceden Rusya'da imam olarak görev yapan 46 yaşındaki Hikmet Yuvacı sınır dışı edildi. Kırım'da yer alan Diyanet İşleri Başkanlığı'na bağlı ofis Rus polisleri tarafından baskına uğradı. Orada görevli bulunan İmam Yuvacı'yı polisler gözaltına aldı. Pasaportuna el konulup mahkemeye çıkarılan İmam Hikmet Yuvacı, mahkeme tarafından para cezasına çarptırıldı. Mahkeme aldığı karar ile Mart ayından bu zamana kadar Kırım'da görev yapan Hikmet Yuvacı'yı sınırdışı etti. 

Konu ile ilgili konuşan İmam Hikmet Yuvacı, Rus polislerinin çalıştıkları ofisi bastıklarını, pasaportuna el konulduğunu ve sınırdışı edildiğini ifade etti. Yuvacı, bu durumun sadece kendisine olmadığını Rusya sınırları içerisinde yaşayan diğer Türk vatandaşlarına karşı baskının olduğunu, Rusların uçak krizinden sonra Türklere karşı nefret politikası yürüttüğünü belirtti.

Sınırdışı edilen İmam Hikmet Yuvacı'nın konu ile ilgili açıklaması şu şekilde;

''Türkiye sınırında Rus uçağının düşürülmesinin ardından bölgede Türklere karşı nefretin ortaya çıktığını ifade eden Yuvacı, "Büyük sıkıntılar yaşadık. Rus polisleri ofisimizi bastı. 8 saat ofisimizde arama yaptılar. Pasaportumuza el koydular. Bölgede yapılan camiler, medreseleri kontrol ediyordum. Rus yetkililer bizi engellemeye başladı. Ofisimize yapılan aramada bir şey bulamadılar. Zaten biz şeffaf çalışan bir devletin yetkilileriyiz. Rusya'nın aldığı karar neticesinde istihbaratçılar bize sıkıntı verdiler. Pasaportumuza el koyduktan sonra mahkemeye çıkarıldım. Mahkeme para cezası verip sınır dışı etme kararı aldı. Bu bana karşı bir olay değil. Bu Rusya'nın Türklere karşı uyguladığı nefret politikasıdır. Ben de zor da olsa memleketime, Denizli'ye döndüm. Gönül isterdi ki oradaki soydaşlarımıza uzun yıllar hizmet edebilelim kısmet olmadı." 


Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.