Manavgat'ta şebeke suyundan öğrenciler zehirlendi, okullar tatil edildi

Antalya'nın Manavgat ilçesindeki bir ilköğretim okulunda yaklaşık 50 öğrenci karın ağrısı ve mide bulantısı şikayetiyle çeşitli hastanelere kaldırılarak tedavi altına alındı.Antalya BB Manavgat Koordinatörlüğü, "Vatandaşlarımızın ikinci bir duyuruya kadar şebekeden su içmemesi önemle rica olunur" dedi.

Manavgat'ta şebeke suyundan öğrenciler zehirlendi, okullar tatil edildi
13 Ekim 2016 Perşembe 15:51

Manavgat Küçük Hasan İlköğretim Okulunda yaklaşık 50 öğrencide, şebeke suyunu içmelerinin ardından karın ağrısı ve mide bulantısı şikayetleri görülmeye başlandı. Çocuklar ambulanslarla Manavgat'taki çeşitli hastanelerde tedavi altına alındı.

Öğrencilerin rahatsızlandığının duyulması üzerine veliler de hastanelere ve okula akın ederek çocuklarının durumunu öğrenmeye çalıştı. ASAT ve Sağlık Grup Başkanlığından gelen ekipler ile Emniyet Müdürlüğü Olay Yeri İnceleme ekipleri Küçük Hasan İlköğretim Okulu ve çevresinde bulunan çeşmelerden tahlil için su numunesi alırken okul kantininden de numune alındı.

MERKEZ VE BATI YAKASINDAKİ OKULLAR TATİL

İlçe Milli Eğitim Müdürü Muammer Sarıdemir, gazetecilere yaptığı açıklamada, öğrencilerin içme suyundan etkilenerek hastaneye sevk edildiklerini ve Manavgat Irmağı'nın batı yakasındaki ilk ve orta dereceli okullarda bir günlüğüne eğitime ara verildiğini belirtti.

''ŞEBEKEDEN SU İÇMEYİN''

Antalya Büyükşehir Belediyesi Manavgat Koordinatörlüğünden yapılan yazılı açıklamada da ilçeye içme suyu temin eden Şelale pompalarında meydana gelen teknik bir arıza sonucu şebekeye yüksek miktarda klor karıştığı bildirildi.

Açıklamada;

"Vatandaşlarımızın ikinci bir duyuruya kadar şebekeden su içmemesi önemle rica olunur. Şehrimizin içme suyuna yüksek miktarda klor karışan mahalleler şu şekildedir: 
*Aşağı Hisar, 
*Eski Hisar, 
*Yukarı Hisar, 
*Aydınevler, 
*Bahçelievler, 
*Mimar Sinan, 
*Kasaplar, 
*Kavaklı, 
*Milli Egemenlik, 
*Çağlayan
*Hatıplar

Bu mahallerimizde arıza giderilinceye kadar içme suyu kullanılmaması önemle rica olunur. Arıza giderilince kamuoyunu tekrar bilgilendireceğiz. Diğer mahallerimizde su kullanılmasında herhangi bir sakınca yoktur." ifadelerine yer verildi.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.