Kar geri dönüyor! Meteoroloji uyardı

Dikkat! Yazlıkları çıkarmak için acele etmeyin. Yaz geliyor derken kar yurda yeniden dönüş yaptı.

Kar geri dönüyor! Meteoroloji uyardı
03 Nisan 2017 Pazartesi 13:18

Yaz geliyor derken kar yurda yeniden dönüş yaptı. 

Doğu Anadolu Bölgesi'nde Erzurum, Erzincan ve Ağrı çevrelerinde, karla karışık yağmur ve yüksek kesimlerde kar yağışı bekleniyor.

Havaların iyice ısınmasıyla birlikte Akdeniz sahillerinde turistler denize girmeye başlarken, Doğu Anadolu Bölgesinde ise kış hüküm sürmeye devam ediyor.

Meteoroloji 12. Bölge Müdürlüğünden alınan bilgilere göre, bölgede bugün hava parçalı ve çok bulutlu olacak.

Erzurum, Erzincan ve Ağrı çevrelerinin aralıklı hafif yağışlı, yağışların öğle saatlerine kadar yağmur, karla karışık yağmur ve yüksek kesimlerde ise kar şeklinde olması bekleniyor. Rüzgarın da doğu yönünden orta kuvvette eseceği tahmin ediliyor.

Meteorolojiden yapılan ölçümlere göre, bölgedeki sıcaklıklarda yer yer 1 ila 3 derecelik düşüşler yaşanacağından gece ve sabah saatlerinde buzlanma ve don olayı öngörülüyor.

Bölgede gece en düşük hava sıcaklığı, Iğdır'da 3, Tunceli'de 2, Erzincan'da 1, Ağrı'da sıfır, sıfırın altında olmak üzere Ardahan'da 3, Kars ve Erzurum'da 2 derece olarak kaydedildi.

Günün en yüksek sıcaklıklarının Iğdır, Erzincan ve Tunceli'de 15, Kars, Erzurum ve Ardahan'da 9, Ağrı'da ise 8 derece olması öngörülüyor.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.