Kapıcı Mehmet Kaşkaya'nın mirası dudak uçuklattı, çocukları miras yüzünden davalık oldu

Ankara Kızılay'da bir iş merkezinden yıllarca kapıcılık yapan Mehmet Kaşkaya'nın mirası duyanları hayrete düşürüyor. 2012 yılında felç geçiren ve 2015 yılında ölen Kaşkaya'nın büyük servetini, 5 çocuğu paylaşamadı ve kendi aralarında davalık oldu.

Kapıcı Mehmet Kaşkaya'nın mirası dudak uçuklattı, çocukları miras yüzünden davalık oldu
17 Haziran 2016 Cuma 12:16

Ankara'nın Kızılay gibi en büyük merkezinde bulunan bir iş merkezinde yıllarca kapıcılık yapmış Mehmet Kaşkaya'nın mirası çocukları arasında krize neden oldu. 2012 yılında rahatsızlık geçiren ve 3 yıl yatağa bağlı olarak yaşayan Mehmet Kaşkaya, 2015 yılında 88 yaşında hayata gözlerini yumdu. Kaşkaya'nın ölümü sonrasında ise dudak uçuklatan serveti 5 çocuğu arasında davalık oldu.

2015 yılında vefat eden Mehmet Kaşkaya'nın serveti olan 11 daire, bir arsa ve bankada bulunan bir milyona yakın nakit para, çocukları arasında büyük sorun oldu. Kaşkaya'nın erkek olan çocukları Sebahattin, Bayram, Selahattin ve Mesut Kaşkaya, kız kardeşleri olan Gülvade Gümüş'ün babalarının malını zorla üzerine geçirmekle suçlayıp 2013 yılında dava açtı. Mehmet Kaşkaya'nın ise 2013 yılında Numuna Hastanesi tarafından verilen heyet raporunda akli dengesinin yerinde olmadığına karar verildi. 

Bunun üzerine 4 erkek kardeş, kız kardeşleri Gülvade Gümüş'ün heyet raporuna rağmen, paraları çekip harcadığı ve daireleri sattığı iddiasıyla 2016 yılında yeniden mahkemeye başvurdu. 

Hakkında yöneltilen iddiaları reddeden kız kardeş Gülvade Kaşkaya, mahkemeye sunduğu dilekçede, "Babama ben bakıyordum, hastalığı döneminde de ben yanındaydım. Hepsini kendi rızasıyla verdi" cümleleriyle kendisini savundu. Kaşkaya’nın 4 erkek çocuğu ise "Babamız son dönemlerde ağır hastalık geçirdi, kendisinde değildi. Akli dengesi yerinde olmadığına dair heyet raporu olan bir kişi kendi rızasıyla nasıl malları verir" diyerek kız kardeşlerine suçlamaları devam ettirdi.

Dava her iki taraf içinde devam ederken, sonucun ne olacağı merak ediliyor. 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.