İstanbul'un sembolu 'Erguvan' olabilir

Erguvan İstanbul Derneği Kurucu Başkanı Hüseyin Emiroğlu, "Japonların şehirlerini süsleyen ve şehirlerin sembolü haline gelen sakura ağaçları varsa, Güney Afrika'nın kentlerini süsleyen ve sembolleştiren jakaranda ağaçları varsa Türkiye ve İstanbul için erguvan ağacı da böyle bir sembol değere sahip olabilir" ifadelerini kullandı.

İstanbul'un sembolu 'Erguvan' olabilir
16 Mart 2016 Çarşamba 12:35

Erguvan İstanbul Derneği Kurucu Başkanı Hüseyin Emiroğlu, İstanbul'un küresel şehir vizyonuyla tarihi ve kültürel kimliğine uygun bir şekilde gelişebilmesi için düzenlenen "İstanbul'un Çiçekleri ve Renkleri" konulu seminerdeki konuşmasında erguvanın da Türkiye'nin ve İstanbul'un sembol ağacı olabileceğini belirtti.

"İstanbul'un Çiçekleri ve Renkleri" seminerinin açılış konuşmasını yapan Marmara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Recep Bozloğan, şehirlerde yitirilen bitki örtüsü ve doğal yaşam alanlarına dikkati çekerken, Hüseyin Emiroğlu da, Osmanlı, Selçuklu ve Bizans dönemine ait mimari eserlerden verdiği örneklerle şehirlerdeki doğal yaşamın ve ağacın kültürel eserlere nasıl kaynaklık ettiğini açıkladı.

Türk edebiyatındaki şairlerin erguvan ağacın için yazdığı dizelerden örnekler vererek konuşmasını sürdüren Emiroğlu, "Japonların şehirlerini süsleyen ve şehirlerin sembolü haline gelen sakura ağaçları varsa, Güney Afrika'nın kentlerini süsleyen ve sembolleştiren jakaranda ağaçları varsa Türkiye ve İstanbul için erguvan ağacı da böyle bir sembol değere sahip olabilir" ifadelerini kullandı.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.