Faruk Çelik: 'Artık sokakta süt satılmayacak.'

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik Başbakanlığa sunulan yeni düzenlemelerle ilgili açıklama yaptı.

Faruk Çelik: 'Artık sokakta süt satılmayacak.'
26 Ocak 2017 Perşembe 23:23

Güvenli sokak sütü için Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı önemli bir adım attı.  Yeni düzenlemeleri içeren ve Başbakanlığa sunulan taslak hakkında Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik açıklama yaptı.

"Satışlar bundan böyle sadece çiftliklerden yapılacak" diyen Çelik , "Amacımız hem üretici hem de tüketicinin kazanmasıdır sağlıklı sütün mutfaklarımıza insanımızın çocuklarımızın önüne konmasıdır. Çiğ süt çiftlik işletmelerden ancak buralardan satış söz konusu. satışı sağımdan itibaren 24 saat içerisinde yapılabilecek. üretici tarafından soğutma dışında hiçbir işlem uygulanmayacak. " dedi. 

Çelik, ambalaj ve satış koşullarının da sıkı şekilde denetleneceğini belirtirken sözlerini şöyle sürdürdü; 

"Çiğ süt tüketiciye tek kullanımlık malzemeden yapılmış ambalaj içinde veya tüketici tarafından verilen bu kaba konarak arz edilebilecektir. Çiğ süt üreticisi tarafından doğrudan tüketiciye veya yerel perakendeci market ya da şarküteri sütü sadece satmak üzere üreticiden alabilecektir. Mesafe konusu da dikkate alındı çiftlik sahipleri 200 km ötesini geçemeyecek"

Düzenleme altı ay sonra yürürlüğe girecek ancak öncesinde küçük işletmeler ve çiftlikler uygulamaya geçilecek.
 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
İsa - 7 yıl önce
Yine kodaman korunuyor