Eyüp'te patlama!

İstanbul'un Eyüp ilçesinde gece saatlerinde meydana gelen patlama çevredekileri korkuturken, olayda can kaybı ve yaralanma yaşanmadı.

Eyüp'te patlama!
09 Nisan 2016 Cumartesi 08:51

İstanbul'un Eyüp ilçesinde gece saatlerinde patlama meydana geldi. Patlamada can kaybı ve yaralanma yaşanmazken, çevredeki evlerin camları kırıldı.

Eyüp'te gece saatlerinde meydana gelen patlamanın kanalizasyon içerisinde metan gazı sıkışmasından kaynaklı olduğu öğrenildi.

Olay, gece saat 00.30 sıralarında Eyüp Karadolap Mahallesi Çıkrık Sokak'ta meydana geldi. Sokaktaki kanalizasyonda metan gazı sıkışmasından dolayı bir patlama meydana geldi. Patlamanın etkisiyle rögar kapakları etrafa fırladı, çevredeki evlerin camları kırıldı. Patlamanın gece saatlerinde meydana gelmesi ve çevrede kimsenin bulunmaması bir faciayı önlemiş oldu. Korkutan gürültü üzerine olay yerine hemen itfaiye, polis ve sağlık ekipleri çağrıldı. 

Kısa sürede olay yerine ulaşan polis ekipleri zırhlı araçlarla çevrede geniş güvenlik önlemi aldı. Olay yerinde İtfaiye ve İGDAŞ ekiplerinin yanı sıra bomba uzmanı ekipler de incelemelerde bulundu. Yapılan ilk incelemelerin ardından patlamaya metan gazının neden olduğu belirlendi.

Vatandaşlar arasında paniğe neden olan patlamayla ilgili mahalle sakinlerinden bazıları şunları söyledi:

"Gece 01.00'a doğru tam yatarken bir ses geldi. Deprem olduğunu düşündük. Meğerse deprem değilmiş. Dışarı çıktığımızda camların yere indiğini gördük. Bomba gibi büyük sesle patladı. Yaralanan olmadı. Ama çok korktuk. Çocuğum bayıldı." 

"Misafirim vardı içeride. Çay koydum. Tüp patladı diye bağırdım. Anne tüp patlamadı diye beni sakinleştirmeye çalıştılar. Sonra baktım, tüp yanıyor. Ardından çocuklara baktım. Onlarda da bir şey yoktu. Herhalde bomba attılar dedi çocuklar."

Vatandaşların büyük panik yaşadığı patlama sesi çevredeki birçok ilçeden duyuldu.

Polis ekiplerinin olayla ilgili soruşturma başlattığı ve olay yeri incelemelerinin devam ettiği öğrenildi.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.