Dövizli askerlik Bin Euro olacak

Yurt dışında yaşayan Türk vatandaşlarının askerlik hizmetini yerine getirmek için ödemeleri gereken 6 bin Euro'nun bin Euro'ya indirilmesine ilişkin kanun tasarısı Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanlığı'na sunuldu.

Dövizli askerlik Bin Euro olacak
22 Aralık 2015 Salı 22:45

Yurt dışında yaşayan Türk vatandaiları, askerlik hizmetini tamamlamak için 6 bin Euro para ödemeleri gerekiyordu. TBMM'nin gündemine giren kanun tasarısına göre bu miktar bin Euro'ya düşürülecek. Kanun tasarısı TBMM Başkanlığı'na sunuldu. 

Peki kimler dövizli askerlikten yararlanabilir ?

Milli Savunma Bakanlığı tarafından açıklanan dövizli askerlik şartlarına göre, çalışma ve oturma iznine sahip bir kişinin, yurt içinde geçirdiği süre hariç toplam en az üç yıl (1095 gün) yurt dışında bulunması gerekiyor. Bu kişiler 38 yaşını doldurdukları yılın sonundan itibaren durumlarını ispata yarayan belgelerle birlikte bağlı bulundukları Türk konsoloslukları aracılığı ile askerlik şubelerine başvurmaları gerekiyor. 

Yurt dışında yasal olmayan şekilde bulunanlar, resmi görevde bulunanlar, yurtdışında oturma veya çalışma izinleri olmasına rağmen mesleklerini yurt içinde icra eden kişiler, yabancı gemilerde çalışanlar ve yurt içinden maaş alıp yurtdışına çalışanlar dövizli askerlikten yararlanamıyorlar.

Dövizli Askerlik ile İlgili Detaylı Bilgi için Burayı Tıklayınız

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.