Beratcan'ın annesi serbest kalınca, ailenin evi taşlandı!

İstanbul'da 10 yaşındaki Beratcan Karakütük'ün öldürülmesine ilişkin devam eden soruşturma devam ediyor. Bazı kişiler gece, Beratcan'ın annesinin bulunduğu ev taşlandı.

Beratcan'ın annesi serbest kalınca, ailenin evi taşlandı!
30 Mart 2016 Çarşamba 08:19

İstanbul Kartal’da, kaybolduktan 15 gün sonra ormanlık alanda cesedi bulunan 10 yaşındaki Beratcan Karakütük’ün öldürülmesine ilişkin soruşturma devam ediyor.

Beratcan'ın katil zanlısı Ersin Kaşıkçı yakalandıktan sonra, kendisini Beratcan'ın annesinin azmettirdiğini iddia eetmişti. Bu iddialar üzerine Beratcan’ın annesi Türkan K. gözaltına alınmış ve Adliyeye sevk edilmişti. “Kendini savunamayacak çocuğunu tasarlayarak öldürmeye azmettirme” suçlaması yöneltilen anne, Nöbetçi 2. Sulh Ceza Hâkimliği tarafından “yeterli delil olmadığı” gerekçesiyle serbest bırakılmıştı.

Ersin Kaşıkçı, yakalandıktan sonra ifadesinde Beratcan'ı öldürdüğünü itiraf etmiş ve kendisini Türkan Karakütük’ün azmettirdini iddia ederek:

“Türkan beni Beratcan’a Ersin ağabey olarak tanıtmıştı. Ben Beratcan ile 3-4 yıl önce tanışmıştım. Sonra eve gelince de beni tanıdı güven duydu. 

Yaklaşık 2 hafta önce Türkan ile ıssız bir yerde benim servis şoförlüğü yaptığım şirketin aracında birlikte olurken Beratcan bizi gördü. Türkan ‘Bu çocuk bizi gördü. Bu şekilde devam edersek başımıza iş açacak. Buna bir çare bulmamız gerekir’ dedi.

Öldürme olayından iki hafta önce bana ‘Ne yap et Beratcan’dan kurtul. Bunu bir şekilde hallet’ dedi. Ben nasıl yapacağım diye sorduğumda ‘Ne yaparsan yap gerekirse öldür’ dedi.

Ben kendisine böyle bir şey yapamam dedim. ‘Sen yapmazsan ben evdekilere bir şey yaparım senden bilirler’ diye tehditte bulundu. Bunun üzerine ben de kabul ettim. Suçu işlediğimi kabul ediyorum. Türkan Beratcan’ı öldür diye beni azmettirdi." ifadelerinde bulundu. 

Soruşturma savcısı dün Türkan K.’nın serbest bırakılmasına itiraz etti. Anadolu 2. Sulh Ceza Hâkimliği’nin kararında direnmesi durumunda itiraz dilekçesinin 3. Sulh Ceza Hâkimliğine gönderileceği belirtildi.

Türkan K., serbest kaldıktan sonra Kartal’daki evine döndü. Ancak aynı gece saat 23.00 sıralarında bazı mahalle sakinleri Karakütük Ailesi’nin evini taşladı.
Polis koruması altında evden çıkarılan Türkan K. koruma isteyince, saat 02.00’de sığınma evine yerleştirildi.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.