Batman'da duraklara örnek uygulama: Sokak Kütüphaneleri

Batman Belediyesi, örnek bir çalışmaya imza atarak otobüs duraklarına "sokak kütüphaneleri" kurdu. Duraklarda bekleyenler, boş zamanlarını artık kitap okuyarak değerlendirecek.

Batman'da duraklara örnek uygulama: Sokak Kütüphaneleri
10 Mayıs 2017 Çarşamba 16:27

İçişleri Bakanlığınca kanun hükmünde kararname (KHK) kapsamında görevlendirme yapılan Batman Belediyesi, örnek bir çalışmaya imza attarak otobüs duraklarına "sokak kütüphaneleri" kurdu.

Batman Belediyesince 10 otobüs durağında oluşturulan "sokak kütüphaneleri" ile duraklarda bekleyenler, boş zamanlarını artık kitap okuyarak değerlendirecek.

Belediye Başkan Vekili Vali Yardımcısı Ertuğ Şevket Aksoy, Batmanlıların boş zamanlarını değerlendirmelerine katkı sunmayı amaçladıklarını ifade etti.

Duraklarda oluşturdukları "sokak kütüphaneleri" ile vatandaşların yoğun ilgisi ile karşılaştıklarını belirten Aksoy, "Bu uygulamamızı tüm duraklarda hayata geçiriyoruz. Böylece vatandaşlarımızda okuma alışkanlığını artırmayı, duraklarda bekleyenlerin vakitlerini faydalı bir şekilde değerlendirmelerini amaçlıyoruz. Bugün gelişmiş ülkelerde duraklarda, bütün ulaşım araçlarında, metrolarda, tren ve otobüslerde insanlar bir şeyler okuyor. Bu çalışmamızla bu alışkanlığı kentimizde yaygınlaştırmak istiyoruz. Duraklarla başladığımız bu uygulamamızı ulaşım araçlarında yaymayı planlıyoruz." dedi.

Vatandaşlara bu hizmetten yeterince istifade etmeleri çağrısında bulanan Aksoy, herkesin kitap ve kitaplıklara sahip çıkmasını istedi.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.