Ankara saldırısını TAK üstlendi! TAK nedir? TAK nasıl kuruldu?

13 Mart Pazar akşamı Ankara Kızılay'da meydana gelen terör saldırısını PKK uzantısı TAK üstlendi. TAK kimdir? TAK nasıl kuruldu?

Ankara saldırısını TAK üstlendi! TAK nedir? TAK nasıl kuruldu?
17 Mart 2016 Perşembe 09:59

Reuters'ın haberine göre, 13 Mart Pazar akşamı Ankara Kızılay'da meydana gelen terör saldırısını PKK uzantısı TAK üstlendi. 

Ankara'da 13 Mart Pazar akşamı bombalı araçla düzenlenen ve genç, yaşlı 35 sivilin hayatını kaybettiği hain terör saldırısını terör örgütü PKK'nın bir kolu olarak bilinen TAK (Kürdistan Özgürlük Şahinleri) isimli terör örgütü üstlendi. TAK 17 Şubat'taki Ankara saldırısını da üstlenmişti.

FAİLİN ADINI DA DOĞRULADILAR

Örgütün internet sitesinde yer alan açıklamada kanlı saldırısının failinin Seher Çağla Demir olduğu da doğrulandı.

3. SALDIRILARI!

TAK daha önce 28 kişinin hayatını kaybettiği 17 Şubat'taki Ankara saldırısı ve 1 kişinin öldüğü Sabiha Gökçen Havalimanı'na düzenlenen havan topu saldırılarını da üstlenerek göndeme gelmişti.

ABD'NİN TERÖR LİSTESİNDE

Ankara'daki terör eylemini üstlenen TAK, ABD'nin terör örgütleri listesinde yer alıyor. TAK, Türkiye'de daha çok metropollerde ve turistik bölgelerde düzenlediği terör eylemleriyle adını duyurdu.

TAK'IN KANLI EYLEMLERİ

TAK, PKK'nın şehirlerde düzenlediği bombalı saldırıların bazılarını üstlenmesiyle biliniyor. Kürdistan Özgürlük Şahinleri olarak bilinen TAK, PKK içinde faaliyet göstermesine rağmen, tamamen bağımsız bir yapı gibi gösteriliyor. TAK'ın eylemleri PKK tarafından üstlenilmiyor.

TAK'ın üstlendiği bazı saldırılar:

10 Haziran 2007: İstanbul Bakırköy'de 31 kişinin yaralanması ile sonuçlanan patlama.

17 Temmuz 2005: Aydın Kuşadası'nda turistleri taşıyan minibüse ve bir hafta sonra İzmir Çeşme'de çöpe bırakılan bombanın patlaması sonucu 5 turist, bir polis memuru öldü, 34 kişi yaralandı.

31 Ekim 2010: İstanbul Taksim'de polis noktasına saldırıda 32 kişi yaralandı.

23 Mayıs 2007: Ankara Ulus Anafartalar çarşısındaki patlamada 7 kişi öldü, 102 kişi yaralandı.

26 Ağustos 2011: Antalya Konyaaltı plajı ile 28 Ağustos'ta Kemer halk plajındaki patlamalarda 6 turist yaralandı.20 Eylül 2011: Ankara Kızılay'daki patlamada 3 kişi hayatını kaybetti, 34 kişi yaralandı.

23 Aralık 2015: Sabiha Gökçen Havalimanı'na düzenlenen saldırıda 1 temizlik görevlisi hayatını kaybetti.

TAK nedir, nasıl kurulmuştur?

PKK'nın Kandil'deki sözcülerinden "Roj Kandil" TAK'ın kökeni ve örgüte karşı durumu konusunda 2010 yılında CNN International'a açıklama yapmış ve şu ifadelere yer vermişti:

"TAK’ta yer alanların bazılarının geçmişte bizim içimizde olduğu doğrudur. Ancak politikalarımızı eleştiriyorlardı. Bizi çok pasif ve yumuşak görüyorlardı. Silahlı mücadelenin tırmandırılmasından yana olduklarını söylüyorlardı. Sonradan bizimle yollarını ayırdılar. Fakat onlar da Öcalan’ı önder olarak kabul ediyorlar. Öcalan’ın yakalanma sürecinin hemen ardından bizim içimizde ciddi sıkıntılar ve sorunlar yaşandı. Bazı arkadaşlar, 'Önderlik ateşkes yaptı, ama devlet bundan anlamadığı gibi ona karşı komplolar geliştirdi” diyorlardı. Sonra içimizde eleştiri getiren bazı unsurlar giderek ekipleştiler. Bu ekip hızla uçlaştı, uçlaştı ve bizden koparak kendi örgütlenmesini kurdu. 

(TAK’ın PKK’nın şehir kolu olduğu iddiaları doğru mu' sorusu üzerine) TAK içindeki bazı unsurların bizden kopmuş olmaları nedeniyle bu tür değerlendirmeler yapılıyor. Aramızda hiçbir ilişki yok. Anladığım kadarıyla, Öcalan’a bağlı ve sadıklar."

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Yavuz - 8 yıl önce
Allah sizi kahretsin. Utanmadan birde biz yaptık diyorlar.
Avatar
ekrem - 8 yıl önce
Tak neymiş .. pkk de geçsin . Pkk yı cici göstermenin bir yolu.. yok öyle bir şey. Allah belalarını versin