Karpuzun iyisini cep telefonundaki uygulama tespit edilebiliyor

Karpuz alırken iyi sonuç vermeyen yöntemler yerine artık bit uygulama geliştirildi. Bu uygulamada sadece karpuzun sesini kaydedip analiz edilmesiyle doğru sonuca ulaşılabiliyor.

Karpuzun iyisini cep telefonundaki uygulama tespit edilebiliyor
25 Haziran 2016 Cumartesi 09:28

Karpuz alırken okşama, tıklatma gibi çoğu zaman iyi sonuç vermeyen bu yöntemlerle iyi olup olmadığına bakma yerine artık geliştirilen uygulamayla karpuzun iyisi tespit edilebiliyor.

Mikroblog sitesinde yayımlanan Milano'da çekilen bir fotoğraf Çinli bir öğrencinin, bu uygulamayı geliştirmesinde etkili oldu. Karpuz tezgahında İtalyanca yazılan bir uyarıda “Lütfen karpuzları tıklatmaktan vazgeçin, size cevap veremezler” yazılı uyarını gören Çinli öğrenci karpuzun yakından alınan ses kaydını uygulamada analiz ederek doru sonuca ulaşıyor. Bu uygulamaya Çince “Ting Xi Gua” söz öbeğiyle aratıldığında indirilebiliyor.

Karpuz nasıl seçilir?

Uzmanların önerilerine göre karpuz seçimi yaparken bunlara dikkat edin!

  1. Karpuzu elinizle tartın. Ne kadar ağırsa o kadar iyidir.
  2. Elinizi karpuza bastırın. Karpuz uyguladığınız basınca direnip ‘karşılık veriyorsa’ iyi demektir.
  3. Karpuzun renklerine bakın. Bir ucu sarıysa karpuz yenmeye hazırdır.

 


Etiketler; #karpuz
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.