Google Erişim Sorunları Çözümlendi

Google'ın servislerine 3 gündür erişim problemleri yaşanıyordu. Bugün itibariyle sunucular eski haline getirildi.

Google Erişim Sorunları Çözümlendi
21 Mart 2016 Pazartesi 12:04

17 Mart günü Google’ın Burgaristan sunucularının çökmesi, ardından ülkemizde yaşanan terör saldırısı nedeniyle sosyal ağ sitelerine erişim kısıtlaması ve dahası internet sağlayıcılarının otomatik DNS geçidini de daraltması bir araya gelmiş ve internet neredeyse imkansız seviyeye ulaşmıştı. Birçok kişi internet hızı yavaşlığı sebebiyle sağlayıcılarını arasa da, net bir cevap alınmamıştı. Bugün itibariyle tüm sorunlar biraz olsun çözüldü. Google’ın Bulgaristan sunucuları tekrar aktif, dolayısıyla tüm Google servislerine rahatlıkla girilebilir.

Kullanıcıların normal siteleri açarken de sorun yaşamasının iki sebebi vardı: birincisi kullanıcının Google DNS (8888-8844) protokolünü izlemesi, ikincisi internet sağlayıcısının verdiği otomatik DNS’nin büyük sitelere uyarlı olması. Bunu biraz açmak gerekirse; bazı sağlayıcılar sayfaların hızlı yüklenmesi için çok kullanılan sitelere yönelik DNS atıyorlar. Facebook, Google, Youtube, Twitter gibi. Bant genişliği kısıtlaması sosyal ağlara uygulanınca dolaylı olarak o DNS’yi kullananlar bütün internete erişemiyor. VPN bu konuda hiçbir işe yaramamakta. Tek çözüm başka bir DNS adresini kullanmak.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.