Facebook HD Fotoğraf Yükleme İznini Getirdi

Mobil cihazlardan Facebook'a HD çözünürlükte fotoğraf yükleme izni verildi.

Facebook HD Fotoğraf Yükleme İznini Getirdi
22 Mart 2016 Salı 15:56

Facebook uygulaması son güncelleme ile birlikte mobil cihazlardan HD kalite fotoğraf yüklemesini getirdi. Bu özellik sayesinde hem kendi fotoğraflarınızı en ufak detay kaybı olmadan Facebook’a yükleyebileceksiniz, hem de cihazınızın desteklediği çözünürlük değerine kadar tüm HD fotoğrafları görüntüleyebileceksiniz.

Özelliği açmak için Facebook uygulamasında “Ayarlar” sekmesine girip “HD Fotoğraf Yükle” tikini onaylamanız gerek. Fakat birkaç sorun bulunuyor. HD fotoğraflar ortalama 2-5 MB arası, eğer bu şekilde upload etmeye çalışırsanız fotoğrafın boyutu ve ek olarak işleme verisi gerekiyor. 3G DATA internet paketini kullanırken fotoğraf yüklerseniz paketiniz çok çabuk bitebilir.

Android Policy’de belirtildiği üzere hiçbir uygulama fotoğrafınızı ağa alırken cihazınızı kaynak olarak kullanamaz. Buna göre 4 MB’lık bir fotoğrafı yüklemek için 15 MB kadar veri harcamanız gerekmekte. O yüzden Facebook’a fotoğraf yüklerken sadece Wifi bağlantı tercih etmeniz yararınıza olabilir.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.