Bu Yılın Orta Segment Gözdesi Samsung Galaxy J5 Sızdırıldı

Galaxy J5'e dair Almanya'dan bir site tarafından önemli sızıntılar paylaşıldı.

Bu Yılın Orta Segment Gözdesi Samsung Galaxy J5 Sızdırıldı
18 Mart 2016 Cuma 16:36

2016 yılının ilk yarısında çıkarılması beklenen Samsung Galaxy J5’e ait teknik detaylar bugün Alman teknoloji portallarından sızdırıldı. Metal kasaya sahip olacağı şirket tarafından önceden duyurulmuştu. Sağlamlığı konusunda bir ön reklam kampanyası Samsung’un bu yılki popüleritesini de destekledi. Ön sipariş rakamları henüz açıklanmadı ancak minimum (ilk ay için) 8 milyonluk satış hedefleniyor.

Galaxy J5’ten sızdırılan bilgilere göre cihaz 5.2 inç genişliğinde Super AmoLED ekrana sahip. Ayrıca 720x1280 piksel çözünürlükte. Samsung’un ısrarla 1080x1960 çözünürlüğe geçmeyişi biraz daha can sıkacak görünüyor. Fakat orta segment bir telefon için bu bile ideal.

Geçtiğimiz yıl Qualcomm’un yeni çıkardığı Snapdragon 810’dan çok çeken Samsung, bu yıl bildiği bir yonga setini tercih etmiş ve Galaxy J5’e Snapdragon 410 yerleştirmiş. Mükemmel bir işlemci olduğu söylenemez ancak uzun ömürlü ve verimini hep koruyan türden. İşlemciye dört çekirdek Cortex’in eşlik etmesi ve 2 GB RAM bellek ile verimlilikte bir orta yol bulunmuş.

Galaxy J5 maalesef Android 5.1 Lollipop ile gelecek ve büyük ihtimalle hiçbir zaman Android 6.0 güncellemesini almayacak. Satışları düşürecek olan bilgilerden biri de bu. Ayrıca 16 GB depolama alanının 12 GB’ı kullanıcıya ayrılacak.

Son olarak kamera ile ilgili sızıntılar şu şekilde: arka kameranın 13 megapiksel olacağı kesin fakat ön kamera 5 veya (düşük ihtimalle) 8 megapiksel çözünürlükte.

Tüm bu teknik özelliklerden bir fiyat tahmini yapmak gerekirse, Galaxy J5 Türkiye’de 1700-2000 TL arasında satılan orta segment bir akıllı telefon olarak mağazalardaki yerini alacak.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Selim - 8 yıl önce
Tüketime sınır yok. Gelecek kuşaklara ne kalacak.