'UEFA Yılın 11'ine Barcelona damgası

UEFA'nın bu yıl 15. kez düzenlediği, futbolda yılın en iyi 11'i oylamasının sonuçları açıklandı. 2015 yılının en iyi 11'inde Barcelona'dan 5 oyuncu yer aldı.

'UEFA Yılın 11'ine Barcelona damgası
08 Ocak 2016 Cuma 14:28

İSTANBUL (AA) - UEFA'nın bu yıl 15. kez düzenlediği, futbolda yılın en iyi 11'i oylamasının sonuçları açıklandı. 

UEFA'nın internet sitesinde 7 milyondan fazla futbolseverin oylarıyla belirlenen 2015 yılının en iyi 11'inde, Barcelona'dan 5 futbolcunun yer alması dikkati çekti. Kadroya Real Madrid'den 3, Bayern Münih'ten 2, Juventus'tan 1 futbolcu girdi.

Avrupa futbolunun en iyi 11'inin hücum hattında, 2015 FIFA Altın Top ödülünün 3 adayı Arjantinli Lionel Messi, Portekizli Cristiano Ronaldo ve Brezilyalı Neymar yer aldı. Messi, topladığı 448 bin 445 oyla, futbolseverler tarafından en fazla tercih edilen futbolcu oldu.

Alman ekibi Bayer Leverkusen'da top koşturan milli futbolcu Hakan Çalhanoğlu ise adaylar arasında yer aldığı yılın 11'ine seçilemedi.

UEFA'nın yılın en iyi 11'inde yer alan isimler şu şekilde:

Kaleci: Manuel Neuer (Bayern Münih)

Defans: David Alaba (Bayern Münih), Sergio Ramos (Real Madrid), Gerard Pique, Dani Alves (Barcelona)

Orta saha: Andres Iniesta (Barcelona), James Rodriguez (Real Madrid), Paul Pogba (Juventus)

Forvet: Lionel Messi, Neymar (Barcelona), Cristiano Ronaldo (Real Madrid)


Etiketler; #UEFA #Barcelona
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.