Galatasaray - Fenerbahçe maçı ertelendi. Peki derbi maçı ne zaman oynanacak?

Spor Toto Süper Lig'in 26. Haftası'nda oynanması planlanan Galatasaray Fenerbahçe karşılaşması güvenlik nedeniyle ileri bir tarihe ertelendi. Konu ile ilgili İstanbul Valiliği, Galatasaray Spor Kulübü ve Türkiye Futbol Federasyonu ayrı ayrı açıklama yaptı. Peki güvenlik gerekçesiyle ertelenen Galatasaray - Fenerbahçe karşılaşması ne zaman oynanacak? TFF'den derbi ile ilgili açıklama

Galatasaray - Fenerbahçe maçı ertelendi. Peki derbi maçı ne zaman oynanacak?
20 Mart 2016 Pazar 22:14

Spor Toto Süper Lig'in 26. haftasında Galatasaray ve Fenerbahçe arasında oynanacak karşılaşma güvenlik gerekçesiyle ertelendi. İl Güvenlik Kurulu'nun güvenlik gerekçesiyle karşılaşmanın seyircisiz oynanması yönünde kararı sonrasında Galatasaray cephesi bu karara tepki göstermişti. Dursun Özbek, Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç'ı arayayarak, "Güvenlik problemi varsa, biz maça çıkmıyoruz" diyerek rest çekti. Bunun üzerine saat 20.00'da oynanacak Galatasaray Fenerbahçe karşılaşması ileri bir tarihe ertelendi. Peki ertelenen dev derbi hangi tarihte oynanacak?

İstanbul Valiliğinden Açıklama

Derbi maçının ertelenmesi ile ilgili İstanbul Valiliği önce maçın seyircisiz oynanacağını belirten yazılı bir açıklama yaptı. Açıklama, "İlimizde son günlerde meydana gelen olaylar sonucu kamuoyunda oluşan güvenlik hassasiyeti sebebiyle, 20 Mart 2016 Pazar günü saat 20.00'de oynanacak Galatasaray- Fenerbahçe futbol müsabakasının seyircisiz oynanmasına karar verilmiştir. Kamuoyuna ve sporseverlere saygıyla duyurulur" denildi. Daha sonrasında tekrar açıklama yapan Valilik, ciddi bir istihbaratın değerlendirilmesine bağlı olarak maçın ertelendiğini duyurdu. 

İstanbul Valiliği maçın ertelenmesi ile ilgili yaptığı yazılı açıklamada şu ifadelere yer verdi. "20 Mart 2016 Pazar günü saat 20.00'de oynanacak olan Galatasaray - Fenerbahçe futbol müsabakası alınan ciddi bir istihbaratın değerlendirilmesine bağlı olarak ve kulüplerin de talep ve mutabakatı doğrultusunda ertelenmiştir."

Galatasaray Kulübü'nden resmi açıklama


Galatasaray Spor Kulübü resmi internet sitesinden maçın ertelenmesiyle ilgili bir açıklama yaptı. Yapılan açıklama şu şekilde;

"Valilik, Emniyet ve Türkiye Futbol Federasyonu arasında varılan mutabakat sonucunda, güvenlikle ilgili alınan ciddi bir istihbaratın değerlendirilmesine bağlı olarak 20 Mart 2016 Pazar günü saat 20:00’de Ali Sami Yen Spor Kompleksi Türk Telekom Arena’da oynanması gereken Galatasaray-Fenerbahçe derbisi ileri bir tarihe ertelenmiştir. Maçın oynanacağı tarih daha sonra açıklanacaktır."


Türkiye Futbol Federasyonu'ndan derbi maçı ile ilgili açıklama


Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Galatasaray Fenerbahçe arasında oynanacak dev derbinin ertelendiğini resmi twitter hesabından duyurdu. Derbi karşılaşmasının ileri bir tarihe ertelendiğini belirten TFF, karşılaşmanın ne zaman oynanacağını önümüzdeki günlerde açıklayacağını belirtti. 


Peki ertelenen Galatasaray Fenerbahçe derbisi ne zaman oynanacak?


Ciddi istihbaratlar sonrası güvenlik gerekçesiyle ertelenen Galatasaray-Fenerbahçe derbisinin ne zaman oynanacağı netlik kazanmadı. Derbinin 19-20 Nisan tarihlerinde Ziraat Türkiye Kupası yarı final maçlarının oynanmasından 1 hafta önce veya 1 hafta sonra oynanacağı tahmin ediliyor. Eğer 30 Hafta sonrasındaki hafta içerisinde, 28 Nisan Perşembe günü oynanırsa, Fenerbahçe'nin bu duruma itiraz edeceği açık. Çünkü Fenerbahçe 30. Hafta'da Trabzonspor ile karşılaşacak.

Konu ile ilgili TFF henüz bir açıklama yapmazken, hafta içerisinde Galatasaray Fenerbahçe karşılaşmasının hangi günde oynanacağı belli olacağı belirtiliyor.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.