Deniz Çoban Hakemlik Mesleğini Bıraktığını Açıkladı

Pazartesi günü oynanan Kaşımpaşa-Çaykur Rizespor maçını yöneten Deniz Çoban bugün yaptığı basın toplantısında hakemlik mesleğini bıraktığını açıkladı.

Deniz Çoban Hakemlik Mesleğini Bıraktığını Açıkladı
11 Ekim 2015 Pazar 11:12

28 Eylül  Pazartesi günü oynanan Kaşımpaşa-Çaykur Rizespor maçını yöneten Deniz Çoban bugün yaptığı basın toplantısında hakemlik mesleğini bıraktığını açıkladı. Deniz Çoban Konya'da Türkiye Spor Yazarları Derneği'nde bir basın toplantısı düzenledi.



Deniz Çoban yaptığı basın toplantısında;



"Sadece buraya gelmeden 1 saat önce Futbol Federasyonu Başkanımız Sayın Yıldırım Demirören'e telefon açtım. Müsaadesini istedim. 'Başkanım, böyle bir karar verdim, hakkınızı helal edin. Sizin gibi bir insanı tanımaktan çok mutlu oldum, bana müsaade' dedim. Kendisine bilgi verdim ve buraya geldim, bu açıklamayı yapıyorum. Bu kararı almamda hiç ama hiçbir kimsenin etkisi, yönlendirmesi ya da bir baskısı olmamıştır. Tamamen hür irademle, vicdanımın sesini dinleyerek, hata yaptığımı bilerek, yaptığım bir davranıştan dolayı bu noktaya geldim. Kesinlikle yaptıklarımdan, hareket tarzımdan en ufak bir pişmanlık duymuyorum. Bugün geriye dönüp baktığımda geldiğim noktayı görerek dahi yine o davranışı, eğer vicdanım istiyorsa, geri adım atmadan yapacağıma şu an için de eminim. Hiçbir pişmanlığım yok. Kimseye en ufak bir gönül kırgınlığım yok. Tamamen kendi kararımla hakemlik görevini noktaladım." açıklamasını yaptı.

MHK Başkan'ı Kuddusi Müftüoğlu  maç sonunda yaşanan olay ile ilgili  "Deniz hoca maç sonrası Rıza Çalımbay’a gidip özür dilese olabilirdi. Ama canlı yayına çıkması bizi zor durumda bıraktı. Kararı kendisi verecek. Kararı belli olsun, biz de ona göre bakarız" açıklamasını yapmıştı.



Deniz Çoban Kaşımpaşa-Çaykur Rizespor  maçında verdiği kararlardan dolayı tepki almış, maç sonunda yayıncı kuruluş mikrofonlarına çıkıp özür dilemişti.Yaptığı bu davranış Türk Futbol Tarihine geçmişti. Çoban, yaptığı bu davranış dolayısıyla  bir kısım yorumcular ve eski hakemler tarafından  eleştirilmişti. Ancak yaptığı bu davranış dolayısıyla bir kısım tarafından da  taktirde karşılandı.  Deniz Çoban basın toplantısında duygularını gizleyemedi ve gözyaşlarına hakim olamadı.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.