2018 – 2019 Türkiye 13’lü Ragbi Lig büyük finalini İstanbulda düzenlendi

Ragbi Lig Derneği tarafından düzenlenen 13’lü Ragbi Lig 2018-2019 sezonu Büyük Finali 12 takımın şampiyonluk mücadelesine sahne oldu. Erkeklerde 10 takım, kadınlarda da 4 takımla Ankara, Eskişehir, Edirne, İzmir ve İstanbul’da oynanan maçlarla son buldu.

2018 – 2019 Türkiye 13’lü Ragbi Lig büyük finalini İstanbulda düzenlendi
24 Aralık 2018 Pazartesi 22:45

Ragbi Lig Derneği tarafından düzenlenen 13’lü Ragbi Lig 2018-2019 sezonu Büyük Finali 12 takımın şampiyonluk mücadelesine sahne oldu. Erkeklerde 10 takım, kadınlarda da 4 takımla Ankara, Eskişehir, Edirne, İzmir ve İstanbul’da oynanan maçlarla son buldu. lig, 22 Aralık’taki büyük finalinde erkeklerde Ankara Phrygians- Kadıköy bulls ve kadınlarda ise İzmir batı gücü –Ankara phrygians ile mücadele etti.Erkek finalinde yüksek tempolu ve şık bir oyun oynandı.Ragbi ligde ilk sezonu olan Ankara phrygiansın buraya kadar gelmesi büyük bir başarıydı;ayrıca bu final maçına katılmaya hak kazanan iki takımda Balkanlardaki ragbi lig turnuvasına gidecek. Maçı Kadıköy Bulls- Ankara phrygiansı 28-18 lik skorla kazanarak 2018-2019 yılı şampiyonu Kadıköy Bulls oldu. Kadınlar finalinde ise çok çekişmeli ve çok sert bir oyun oynandı.Bu maçın skoru ise  İzmir batı gücü 8- Ankara Phrygians 4 olarak sonuçlandı.

 Düzenlen  şampiyonluk mücadelelerinin yanında, Trakya Gladyatörler ve Eskişehir Gentlemen arasında erkekler üçüncülük karşılaşması 44-28 Trakya gladyatörlerinin üstünlüğüyle sonuçlandı , Eskişehir Aqua Warriors ve Kadıköy Bulls arasında da kadınlar üçüncülük maçının galibi 34-14 ile Eskişehir Aqua oldu  . Ayrıca Bilgi Badgers ve Eskişehir Aqua Warriors takımları erkeklerde beşincilik maçının galibi 56-26 ile Bilgi Bagders oldu, Bosphorus Wolves ve İzmir Rebels erkek takımları da yedincilik için karşı karşıya geldi ve kazanan 60-17 ile Bosphorus wolves oldu. Toplamda 12 takımın yer alacağı büyük finale yaklaşık 300 sporcu katıldı.

Ragbi Lig 13’er kişilik takımlarla bir devresi 40 dakika olmak üzere iki devre olarak oynanan, ileriye pas vermenin yasak olduğu, topu elle rakip kale çizgisinin arkasına taşımayı hedefleyen sert bir spor olarak biliniyor. Güç ve çeviklik kadar cesaretin de ön planda olduğu Ragbi Lig’de oyuncular genellikle 6 kişi “Forward” ve 7 kişi de “Back” olarak sahada konumlanıyor.

Forward oyuncuları fiziksel olarak daha ağır ve iri sporculardan oluşmaktadır. Ragbi Lig’de çarpışmalarda ve daha ağır mücadelelerde Forward oyuncuları dikkat çekerken, Back pozisyonunda oynayan oyuncular daha hızlı, çevik ve sayı yapmaya odaklı oynuyorlar.

Hakem ve takım kaptanları dışında konuşmanın kesinlikle yasak olduğu Ragbi Lig maçlarında hakem kararlarına itiraz eden oyuncular oyundan uzaklaştırılıyor. Sert ve zor bir spor olarak görünse de Ragbi Lig’in en dikkat çekici özelliklerinden birisi centilmenlik ve saygının da ön planda olması. Maç boyunca kıran kırana geçen mücadelelerin ardından sporcular skor ne olursa olsun karşılaşmaları dostça bitirip, maçı eğlenceli bir etkinliğe dönüştürebiliyor. 

Final maçında sakatlanan Burak Erdoğan’a acil şifalar diliyoruz.


Etiketler; #ragbi turnuvası
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.