Suriye'de Önemli Gelişme-Esad ile YPG anlaşma sağladı

YPG ile Esad hükümeti arasında Haseke kentinde bugün saat 14.00'ten itibaren ateşkes uygulanması konusunda anlaşmaya varıldı.

Suriye'de Önemli Gelişme-Esad ile YPG anlaşma sağladı
23 Ağustos 2016 Salı 21:23

Suriye'nin Haseke kentinde Suriye ordusu ile YPG arasındaki çatışmaların durdurulması için ateşkes ilan edildi. Haseke'de bugün saat 14.00'ten itibaren ateşkes uygulanması konusunda anlaşma sağlandı.

Gelen bilgiler doğrultusunda, Haseke'deki kanaat önderleri, aşiret liderleri ve bazı ülkelerin devreye girmesiyle bölgede ateşkes ilan edildi.Esad hükümeti ve YPG arasında varılan ateşkesin Rusya'nın aracılığıyla yapıldığı gelen iddialar arasındaydı.YPG yetkilisi, anlaşmanın 'Rus askeri yetkililerinin himayesi altında yapıldığını' kabul etti.Bu girişimler sonuç verdive dün gece saat 02.00 sıralarında taraflar ateşkes ilan etti.
YPG yetkilisi gazetecilere dağıttığı açıklamada, taraflar arasında varılan anlaşmanın 'ateşkesi ve şehirden tüm silahlı güçlerin çekilmesini' kapsadığını iletti.

Esad'a kentte Hizbullah ve İran askerleri destek veriyordu.

Sözkonusu savaşta iki taraf da çok sayıda kayıp verirken, halk Haseke'yi terkediyor.
 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.