Kılıçdaroğlu'ndan saldırıya dair ilk açıklama-1 şehidimiz var

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu saldırıya ilişkin konuştu."İyiyim merak etmeyin. Karayolları binasındayım" diyerek durumunu açıkladı.

Kılıçdaroğlu'ndan saldırıya dair ilk açıklama-1 şehidimiz var
25 Ağustos 2016 Perşembe 16:04

Artvin'in Şavşat ilçesinde CHP Genel Başkanı Kemal  Kılıçdaroğlu'nun konvoyunun hareket güzergahında çatışma meydana geldi.Artvin programı kapsamında Şavşat ilçesine gelen Kılıçdaroğlu, burada  vatandaşlarla görüştükten sonra ilçeden ayrıldı. Bir süre sonra konvoyun geçiş güzergahında önlem alan güvenlik  güçlerine ateş açıldı. Güvenlik güçlerinin karşılık vermesiyle çatışma  çıktı.Kılıçdaroğlu ve konvoydakiler, daha sonra yoğun güvenlik önlemleri  altında Şavşat ilçesine hareket etti.Çatışma sırasında konvoydaki araçların herhangi bir zarar görmediği, Kılıçdaroğlu ve yanındakilerin sağlık durumlarının iyi olduğuna dair bilgiler geldi.

Şafşat'a dönmek için hareket eden CHP konvoyuna ikinci bir saldırı düzenlendi. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu Karayolları Bölge Müdülüğü binasına götürüldü. CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, konvoyunun güzergahındaki çatışmaya  ilişkin;
"Benim açımdan kimsenin kaygılanmasına gerek yok, iyi durumdayım.  Arkadaşlarımızla beraber çatışma bölgesinden çıktık. Güvenlik güçleri bizi şu  anda Karayolları'nın bulunduğu binaya getirdi."
"Programımızı iptal etmedik. Belediye binamız yeni yapıldı, açılışına gideceğiz. Sayın İçişleri Bakanımız aradı, Jandarma helikopter gönderecek, programımıza devam edeceğiz. Bir terör eylemiyle karşı karşıya kalındı. Keşke ülkemizde terör olmasa. Allah'ın verdiği bir canımız var, o da bu memleket için feda olsun. Bir şehidimiz olduğu haberini aldık. Araçta uzun süre bekledik. Bu tür olaylarda geri adım atmamız söz konusu olamaz. Cumhurbaşkanı ve Başbakan ile görüştüm, teşekkür ettim"şeklinde açıklamalarda bulundu.










 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.