Yetimlerin dualarında olmak en büyük sermayemizdir

Eğitim-Bir-Sen ve Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın "Yetimlerin dualarında olmak en büyük sermayemizdir" dedi.

Yetimlerin dualarında olmak en büyük sermayemizdir
07 Şubat 2018 Çarşamba 21:30

Eğitim-Bir-Sen ve Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, “Her Sınıfın Bir Yetim Kardeşi Var” kampanyası kapsamında düzenlenen tanıtım programında yaptığı konuşmada, “Bu tür faaliyetlere elimizden geldiğince destek vermeye çalışıyoruz. Yetime merhamet eli olmak ve o çocukların dualarında olmak en büyük sermayemizdir” dedi.

İHH, Eğitim-Bir-Sen’in de paydaşı olduğu “Her Sınıfın Bir Yetim Kardeşi Var” kampanyasının 5. yılı vesilesiyle bir program düzenledi. İHH Genel Başkanı Bülent Yıldırım’ın da katıldığı programda konuşan Ali Yalçın, merhamet elini yetim çocuklara uzatan İHH’ya müteşekkir olduklarını söyledi. Bu tür faaliyetlere ellerinden geldiğince destek vermeye çalıştıklarını ifade eden Yalçın, “Yetime merhamet eli olmak ve o çocukların dualarında olmak en büyük sermayemizdir” şeklinde konuştu.

Sendikaların genelde emek çalışmalarıyla ilgilendiğini kaydeden Yalçın, Eğitim-Bir-Sen ve Memur-Sen’in bundan farklı olarak sosyal sorumluluk projelerinde de yer aldığını dile getirdi. Memur-Sen’in bir medeniyet tasavvuru üzerine inşa edildiğini ve değerler sendikacılığı yaptığını vurgulayan Yalçın, nerede bir iyilik hareketi varsa onun paydaşı olmaya çalıştıklarını belirtti.

“Gözyaşının rengi dünyanın her yerinde aynıdır” diyen Yalçın, Bosna-Hersek’ten Orta Asya’ya, Afrika’dan Kobani’ye, Filistin’den Telafer’e nerede sıcak bir bölge varsa orada olduklarını ve bölgeye yardım ulaştırdıklarını söyledi. Yalçın, mazlumlar arasında ayrım yapmadıklarının da altını çizdi.

Pek çok projede yer aldıklarını ancak içlerinde en çok gurur verici olanın yetim projesi olduğunu ifade eden Ali Yalçın, bu projelerin birer ahiret sermayesi olduğunu vurguladı. 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.