Şanlıurfa Eğitim-Bir-Sen'den Metin İlci'ye veda mesajı

Eğitim-Bir-Sen Şanlıurfa Şube Başkanı İbrahim Coşkun, Şanlıurfa'dan Muş'a atanan İl Milli Eğitim Müdürü Metin İlci için bir veda mesajı yayımladı.

Şanlıurfa Eğitim-Bir-Sen'den Metin İlci'ye veda mesajı
06 Şubat 2017 Pazartesi 16:39

Milli Eğitim Müdürleri kararnamesiyle, Muş Milli Eğitim Müdürlüğüne atanan Şanlıurfa Eski İl Milli Eğitim Müdürü Metin İlci için Eğitim-Bir-Sen Şanlıurfa Şube Başkanı İbrahim Coşkun tarafından veda mesajı yayımlandı.

Yayımlanan mesajda; Metin İlci'ye yaptığı özverili çalışmaları dolayısıyla teşekkür edilerek, bundan sonraki çalışmalarında başarılar dilendi. 'METİN HOCAYA VEDA' başlıklı veda mesajı şu şekilde;

METİN HOCAYA VEDA

Şanlıurfa İl Milli Eğitim Müdürlüğü görevine başladığı 17.12.2012 tarihinden bugüne kadar dürüstlüğü, çalışkanlığı ve efendiliğiyle ilimizde ve eğitim camiasında gönüllerde taht kuran Metin İLCİ görev yapmış olduğu 5 yıl içerisinde ekibiyle sorunu yerinde görüp alanda çözüm üretmeye çalışmıştır.

Şanlıurfa’nın enkaz haline gelen eğitimdeki makûs talihini değiştirmek için eğitim alanında ilimizde önemli adımlar atmıştır. Görev yaptığı süre içerisinde eğitim alanında yapmış olduğu Fatih Projesi, TEOG‘daki Türkiye ortalamasına yaklaşan başarı grafiği, Çanakkale gezileri, Türkiye’nin prestijli birçok üniversitesinin katılım göstererek gerçekleştirilen Kariyer Günleri, Uluslararası Türk Dünyası Bilim Şenlikleri, EBAP Projesi, İl genelinde yapılan deneme sınavları, öğrenci öğretmen gezileri, çoğu ile ilham kaynağı olan TEOG Kazanım Testleri, TÜBİTAK çalışmaları, Gençlik Konferansları, okul spor faaliyetleri, özel eğitim hizmetleri, Suriyeli öğrencilerin eğitimi, STEM ve Bilim Merkezi, Beyaz Bayrak çalışmaları, Ulusal ve Uluslararası yarışmalar, öğrenci koçluğu ile birçok alanda ivme yakalandı. Ayrıca bu dönemde Şanlıurfa’mıza derslik yapımı yönüyle çok ciddi adımlar atılmıştır.

Milli Eğitim Bakanlığının yatırım programları içerisinde Şanlıurfa İl Milli Eğitim Müdürlüğü mevcut sorunlarımızı tamamıyla çözmese de Cumhuriyet tarihi boyunca almadığı desteği bu dönemde almıştır.

İlimizde son dönemlerde okullaşma oranının hızla yükseldiği, öğretmen açığındaki makasın kapanmaya çalışıldığı, Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş Sınavı (TEOG) ve Yüksek Öğrenime Geçiş Sınavı (YGS) gibi sınavlarda başarı grafiğinin Türkiye ortalamasına yaklaştığı, STEM, Bilim Merkezleri gibi eğitim kurumlarıyla öğrencilerinin ufkunun açılmaya çalışıldığı bir dönemde, Milli Eğitim Bakanlarının tebrik ettiği, hakkında tek şikâyetini duymadığımız, geçtiğimiz günlerde Şanlıurfa’da düzenlenen İl Milli Eğitim Müdürleri Toplantısında başarısının övüldüğü Milli Eğitim Müdürü Metin İlci’nin Muş’a atanmasını zamansız bulurken, bu atamanın ilimizde ve eğitim camiasında şaşkınlıkla karşılandığını ifade etmek istiyoruz.

Şanlıurfa öğrenci sayısının çokluğu, öğretmen açığının ise bir türlü kapatılamadığı, kırsal nüfus yoğunluğu itibariyle devasa sorunları olan bir il. Bu bağlamda ilimizde geçirdiği 5 yıl boyunca sessiz devrim niteliğinde adımlar atan Sayın Müdürümüze yaptığı özverili çalışmaları dolayısıyla Eğitim Bir-Sen Şanlıurfa şubesi olarak teşekkür ediyor, bundan sonraki çalışmalarında başarılar diliyoruz.

Yalova İl Milli Eğitim Müdürü olarak görev yaparken ilimize yeni atanan Milli Eğitim Müdürümüz Şerafettin TURAN’a Şanlıurfa’mızın yakalamış olduğu umut çıtasını daha ileri noktalara taşıyacağına, yapılan iyi niyetli tüm çalışmalara rağmen kangrenleşmiş eğitim sorunlarımıza üreteceği projelerle yol aldıracağına olan inancımızla ilimize hoş geldiniz diyoruz.

 
İbrahim COŞKUN

EĞİTİM-BİR-SEN ŞUBE BAŞKANI

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.