Metin Memiş: Türkiye’nin çimentosu olacağız

Sağlık-Sen Kayseri Şubesi’nin yeni hizmet binasının açılış töreninde konuşan Sağlık-Sen Genel Başkanı Metin Memiş, "Türkiye’nin çimentosu olacağız" dedi.

Metin Memiş: Türkiye’nin çimentosu olacağız
12 Kasım 2016 Cumartesi 16:17

Sağlık-Sen Kayseri Şubesi’nin yeni hizmet binası düzenlenen törenle açıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan törende konuşan Sağlık-Sen Kayseri Şube Başkanı Mahmut Faruk Doğan,

"Kayseri Sağlık-Sen bugünlere kolay gelmedi. Kayseri’de sendikacılığın dersini vermeye ve sendikacılığın ne olduğunu öğretmeye devam ediyoruz. İnşallah bu hizmet binalarımızda da Memur-Sen camiasının bir ferdi olarak Sağlık-Sen sağlık alanında bu hizmetleri vermeye devam ediyor. Bugün heyecanlıyız. Bütün teşkilat arkadaşlarımızla birlikte mutluyuz. Çünkü Kayseri Sağlık-Sen bu zamana kadar ciddi çalışmalardan sonra bu tür hizmet binalarına kavuştu" dedi.

Memur-Sen Kayseri İl Temsilcisi Aydın Kalkan ise, 
"İyi ki Sağlık-Senimiz, iyi ki Memur-Senimiz var. Eğer güçlü bir Memur-Sen olsaydı 28 Şubat bu kadar çetin geçmeyecekti. Türkiye’nin en büyük sivil toplum örgütü Memur-Sen 15 Temmuz darbe girişiminde Cumhurbaşkanımızı çağrısını dinlemeden, birileri gibi saat 2’yi beklemeden saat 22.30’da tüm üyelerimize mesajı geçtik ve tüm üyelerimiz alanlardaydı. 15 Temmuz darbe girişimini önleyen en büyük sivil toplum örgütlerinden birinin üyesi olmaktan gurur duyuyorum" ifadelerini kullandı.

"Türkiye’nin çimentosu olacağız"

Memur-Sen Genel Başkan Yardımcısı ve Sağlık-Sen Genel Başkanı Metin Memiş ise, Türkiye’nin harcı olacaklarını söyledi. Memiş, 

"Bugün önemli bir açılış için Kayseri’deyiz. Makamlar geçicidir ama insanlar o makamlarda bulunurken bırakacakları bir eserin olması gerekir. Böyle bir binanın alınmış olması, böyle bir hizmet binasının Kayseri’deki sağlık çalışanlarımızın hizmete sunulmuş olması önemlidir. Elbette kalıcı eser bırakmak sadece bina almakla olmuyor. Ülkesine sahip çıkmak, milletine sahip çıkmak, geleceğine sahip çıkmak ve mazlumların elinden tutmak da en büyük çalışmalar ve en büyük geleceğe yatırım yapmaktır. Bu anlamda Memur-Sen ailesi olarak ülkesinin sigortası olma yolunda, ülkenin demokrasisinin sigortası olma yolunda hizmet eden en güçlü sivil toplum örgütü olarak dün olduğu gibi bugün de, yarın da milletimizin yanında olmaya devam edeceğiz. Bizim sendikal anlayışımızı zamanla eleştirdiler. Zamanla bizim sendikacılığımızı sorguladılar. Bize ‘Sizin demokrasi ile özgürlük ile darbeciler ile ne işiniz var. Çalışanların haklarını savunun’ dediler. Bizde ‘Eğer yaşadığınız ülkede yarın uyandığınızda neyle karşılaşacağını bilmiyorsanız, aldığınız hiçbir özlük hakkının önemi yok’ dedik. Kim ne derse desin. Kimin ne dediğine bakmadan milletimizin yanında olmaya, dünya mazlumlarının yanında olmaya sonuna kadar devam edeceğiz. Oyunları bozmak için, bizi bizden ayırmak isteyenlere inat biz Türkiye’nin çimentosu olacağız. Türkiye’nin harcı olacağız." ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından kurdele kesilerek yeni hizmet binası açıldı.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.