Memur-Sen Ankara İl Başkanı Mustafa Kır, "3600 ek göstergenin adı konulmuştur, verilerek soyadı da konulmalıdır"

Memur-Sen Ankara İl Başkanlığı tarafından Tevfik İleri Anadolu İmam-Hatip Lisesinin bahçesinde tertiplenen iftar programında konuşan Memur-Sen Ankara İl Başkanı Mustafa Kır, "3600 ek göstergenin adı konulmuştur, verilerek soyadı da konulmalıdır" dedi.

Memur-Sen Ankara İl Başkanı Mustafa Kır, "3600 ek göstergenin adı konulmuştur, verilerek soyadı da konulmalıdır"
04 Haziran 2018 Pazartesi 04:35

3600 Ek Göstergenin adı konulmuştur. Verilerek soyadı da konulmalıdır
 
"Yetkinin 10.Yılında Ankara Memur-Sen Buluşması" Memur-Sen Ankara İl Başkanlığı tarafından Tevfik İleri Anadolu İmam-Hatip Lisesinin bahçesinde tertiplenen iftar programıyla gerçekleştirilmiştir.

Üç bini aşkın davetlinin katıldığı programa Memur-Sen ve Eğitim Bir-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, Ankara Milletvekili ve Memur-Sen  Onursal Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu, Ak Parti Ankara 3. Bölge Milletvekili Adayı Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakan Yardımcı Orhan Yeginer,Memur-Sen'e bağlı Sendikaların Genel Başkan ve yöneticileri, Şube başkan ve yöneticileri ile ve bürokrat ve Sendika üyelerinin katılmışlardır.

Program öncesi aşılış konuşmasını yapan Memur-Sen Ankara İl Başkanı Mustafa Kır: Başta Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere Cumhurbaşkanı adayları, hükümet ve muhalefet partileri tarafından seçim  beyannamelerinde  öğretmenlere, polislere, sağlıkçılara, ve Din görevlilerine 3600 Ek Göstergenin verileceği vaat edilerek adı konmuştur. Verilerek  soyadı da konulmalıdır. dedi.

Kır: Peygamber lisanıyla başı rahmet, ortası mağfiret, sonu günahlardan kurtuluş olarak tanımlanan iftarı, teravihi,sahuru,mukabelesi,fitresi fidyesi zekatı ve sadakasıyla içinde bin aydan daha hayırlı olan kadir gecesini barındırması ile  kelimenin tam anlamıyla manevi bir iklimin ortasında  ülkemizin medarı iftiharı Türkiye'nin  en büyük, en başarılı ve en çok tercih edilen Tevfik İleri Anadolu İmam-Hatip Lisesinin bahçesinde,1 Milyon 10 bin 437 üyesiyle Türkiye'nin  En büyük Sendikasının 10 Yetki yılında  Ankara Memur-Sen Buluşmasını, 63 Şubemizin toplam 81 bin üyesini temsilen üç binden fazla üyemizin ve değerli misafirlerimizin katılımıyla  gerçekleştiriyoruz. Toplantımızı şereflendiren tüm siyasetçilerimizi, bürokratlarımızı, genel başkan,şube başkanı ve yönetimlerini tüm katılımcıları en kalbi duygularımla selamlıyorum.  Bu iftarın devletimizin, milletimizin, ve İslam Ümmetinin birliğine, beraberliğine kardeşliğine vesile olmasını diliyorum. dedi.

Kır: İftar programı için ;okul bahçesini ve tüm imkanlarını  tahsis eden Tevfik İleri Anadolu İmam-Hatip Lisesi Müdürüne ve  yönetimine ,İmam-Hatip okullarının açılışının altında imzası bulunan  60 ihtilalında  darbecilere karşı duran  Merhum Adnan Menderes ile birlikte Yassı adada idama mahkum edilip, hastalığı sebebiyle cezası ömür boyu müebbette çevrilen devrin  Milli Eğitim Bakanı  Tevfik ileri'yi ve dava arkadaşlarını rahmet,minnet ve şükranla andığını ifade etti.

Memur-Sen yasakçılığa karşı verilen mücadelenin gür sesidir

Mustafa Kır konuşmasını şöyle sürdürdü. Memur-Sen  farklı dünya görüşüne mensup kamu çalışanlarını bünyesinde barındıran, farklı görüşleri kültür zenginliği sayan,  dünya görüşü ne olursa olsun herkesi bağrına basan bir anlayışı benimseyen sivil, milli ve yerli bir sendikadır.  Memur-Sen;  bu ülkenin hem mozaiği hem çimentosu,  hem de  hissiyatının tercümanıdır. Memur-Sen ;güzel vatanımızın parçalanmasına,milletimizin bölünmez bütünlüğüne kasteden darbelere  ve ihanet kalkışmalarına meydan okuyan öncü kuvvet  ve dalga kıran  sendikadır . Milli manevi ve ahlaki değerlerimizin yozlaştırılmasına ve yasakçılığa karşı verilen mücadelenin gür sedasıdır.Memur-Sen;İslam coğrafyasında  cereyan eden savaş işgal,iç çatışma gibi hadiselerle ülkesini terk etmek zorunda kalan muhacirlere,  açlık, kıtlık, yoksulluk sebebiyle  kendi ülkelerinde  yaşam mücadelesi veren  ümmetin yardım elidir. 

Memur-Sen:Hakkı üstün tutan hak anlayışının temsilcisidir

Memur-Sen; kaba kuvveti, salt çoğunluğu, imtiyazı, çıkarcılığı hak sebebi saymayan, Hakkı üstün tutan hak anlayışını benimseyen,güçlüyü değil, haklıyı güçlü gören, sorumluluk bana aittir diyen sorun değil çözüm üreten ve çözüme ortak olan hizmet sendikacılığının temsilcisidir. Dedi.

Kır: Bunun yanı sıra sendikaların asli görevi kamu çalışanlarının var olan özlük,idari,sosyal ekonomik ve kültürel alanda ki hak ve menfaatlerini korumak ve daha da ileriye götürmek için kurulan sivil toplum kuruluşlarıdır. Kuruluşundan 2001 yılına,2001 yılından 2008 yılına kadar toplu görüşme,2008 yılından 2017 yılına kadar toplu sözleşme masalarında kamu emekçisi ve emeklisinin yüzlerce soruna çözüm üretmiş ve süreç içinde  çözmüştür. Bu gün 2018 Cumhurbaşkanlığı ve 27.Dönem Milletvekilliği Genel Seçimlerine giderken,C.Başkanı adaylarının ve siyasi partilerin Toplu sözleşme masalarında Memur-Sen'in beylik teklifleri olan Kamu çalışanı ve emeklilerine 3600 Ek Gösterge verilmesi, vergi matrahının yükseltilmesi,vergi oranının düşürülmesi, Dini bayramlarda çalışanlara bayram ikramiyesi verilmesi gibi konuların seçim vaatleri arasında yer alması kamu çalışanı ve emekçilerinin sorunlarının yüksek perdeden dile getirilmesi tüm kamu çalışanları tarafından dikkatle izlenmektedir.

Memur-Sen'in toplu sözleşme tekliflerinin ne kadar yerinde olduğunun göstergesidir

Özellikle Cumhurbaşkanımızın öğretmenlere,Polislere,hemşirelere ve Din görevlilerine 3600 Ek Gösterge vaadini önemsiyoruz. Memur-Sen'in toplu sözleşme tekliflerinin seçim vaatleri arasında  zikredilmesi  Memur-Sen'in tekliflerinin ne kadar yerinde teklifler olduğunu da hep birlikte müşahede ediyoruz.

3600 Ek gösterge olayını seçim öncesi ayak üstü bir söz olarak görmüyoruz. Artık ok yaydan,söz ağıdan çıkmıştır. Bu işin geri dönüşü olmadığı gibi zaten vaatlerin yerine getirileceği  konusunda bizim de hiç bir şüphemiz yoktur. Ancak 3600 Ek Göstergenin vaadinin ucu açık bir zaman dilimine yayılmasını değil tıpkı emeklilere verilen bayram ikramiyelerinde olduğu gibi  hemen verilmesin ya da vaktinin saatinin  belirlenmesini istiyoruz ve bekliyoruz. 3600 EK göstergenin vaat edilerek adı konmuştur. Şimdi hayata geçirilerek soyadının da konmasını bekliyoruz. Dedi. Ve tüm katılımcılara davete icabetlerinden dolayı teşekkür ederek sözlerini tamamladı.

Mustafa Kır
Memur-Sen Ankara İl Başkanı

 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.