Eğitim Bir-Sen'den rektör Aydın Durmuş'a eleştiri

Batman Eğitim Bir-Sen Başkanı Mehmet Ergin, Batman Üniversitesi'ne atanan Rektör Aydın Durmuş'u eleştirdi. Rektörün, akademik ve idari personele yönelik tavrını eleştiren Ergün, "Başka adaylara desteğini açık veya ima yoluyla açıklayan akademik ve idari personeli ise cezalandırmıştır" dedi. Peki Batman Rektörü Aydın Durmuş kimdir?

Eğitim Bir-Sen'den rektör Aydın Durmuş'a eleştiri
07 Şubat 2017 Salı 18:20

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Batman Üniversitesine Rektör olarak Prof. Dr. Aydın Durmuş’a, Eğitim Bir-Sen'den eleştiri geldi. Batman Eğitim Bir Sen Başkanı Mehmet Ergin, Rektör Aydın'ın  Akademik ve idari personeli 2 gün sonra tebrike davet ettiğini eleştirdi.

Rektörün adalet, hakkaniyet ve liyakatten söz ederek geçmişle ilgili hesapları olmadığını söylemesine rağmen üniversitenin 800’e yakın akademik ve idari personelin tamamını iki gün sonra kendisini tebrike davet ettiğini belirten Mehmet Ergin “Tam bir curcuna ve resmigeçit merasimine dönüşen programda personel tek sıra halinde bir kapıdan girmiş, tebriklerini sunup şekerini aldıktan sonra diğer kapıdan çıkmıştır." dedi.

Üniversitemizin çalışma barışına bir darbe daha vurmuştur

Rektör Durmuş'un bu uygulamasını eleştiren Mehmet Ergin, "Bu uygulama, dakika bir gol bir dedirtmiş, personeli rencide etmiştir. Yeni rektör adaletten, liyakatten ve geçmişle ilgili bir hesabının olmayacağından söz etmesine rağmen, ilk icraatında geçmişte kendisine oy vereceğini beyan eden personeli idari görevlere taşımış, başka adaylara desteğini açık veya ima yoluyla açıklayan akademik ve idari personeli ise cezalandırmıştır. Böylece yandaş ve muhalif kamplar oluşturmaya başlamış, üniversitemizin çalışma barışına bir darbe daha vurmuştur." şeklinde konuştu.

Başkan Ergin yeni rektörün tüm icraatlarını izleyeceklerini ifade ederek, "İlimiz ve Üniversitemizin geleceği adına yapılacak hizmetlere ve göreve başlarken yaptığı açıklamalara sadık kaldığı müddetçe yanında olacağız ve her türlü icraatında süreci izlemeye devam edeceğiz” dedi.

Prof. Dr. Aydın Durmuş Kimdir?

15.08.1962 tarihinde Samsun’da doğdu. İlk orta ve lise eğitimini Samsun’da tamamladı. 1978 yılında babasının işi nedeniyle lisans eğitimini tamamlamak üzere Almanya’nın Köln şehrine gitti. Orada çeşitli dil kurslarına katıldı ve Makine Fakültesine kayıt yaptırdı ve babasının ülkemize kesin dönüş yapmasıyla eğitimini tamamlamak üzere Türkiye’ye döndü ve 1981 yılında Elazığ Devlet Mimarlık Mühendislik Akademisi Makine Mühendisliği Bölümüne girdi ve buradan “Makine Mühendisi” unvanı ile mezun oldu. Aynı yıl Fırat Üniversitesi bünyesinde yeni kurulmuş olan Teknik Eğitim Fakültesinde araştırma görevlisi olarak göreve başladı. 1986 yılında Fırat Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Makine Mühendisliği Anabilim Dalı’nda yüksek lisansı kazandı ve burayı 1989 yılında “Yüksek Makine Mühendisi” unvanı bitirdi. Yine aynı yıl Karadeniz Teknik Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Makine Mühendisliği Anabilim Dalı’nda doktora Eğitimine başladı ve 1993 yılında “Doktor Makine Mühendisi” unvanı ile eğitimini tamamladı.

1993 yılında YÖK-Dünya Bankası işbirliği ile yürütülen proje kapsamında yaklaşık bir yıllığına İngiltere’nin Huddersfield Üniversitesi bünyesinde çeşitli kurslara katıldı ve 1994 yılında ülkemize döndü. 1994 Fırat Üniversitesi Teknik Eğitim Fakültesi Makine Eğitimi Bölümünde “Yardımcı Doçent” 2006 yılında Üniversiteler Arası Kuruldan “Makine Teknolojileri-Enerji Doçenti” unvanı aldı. 2008 yılında yeni öğrenci alımına başlayan On Dokuz Mayıs Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Makine Mühendisliği Bölümüne “Enerji Anabilim Dalı Başkanı” olarak Göreve başladı. On Dokuz Mayıs Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Makine Mühendisliği Bölümünde Profesör unvanı alan Prof. Dr. Aydın Durmuş On Dokuz Mayıs Üniversitesi’nde; Sivil Havacılık Yüksekokulu, Havacılık ve Uzay Bilimleri Fakültesi, Gemi İnşaatı ve Deniz Bilimleri Fakültesi’nin ve birçok araştırma merkezinin kuruluşlarında ve kuruluş raporlarının hazırlanmasında görev aldı. Bölüm Başkanlığı, Merkez Müdürlüğü, Dekan Yardımcılığı, Fakülte ve Yüksekokul Yönetim Kurulu üyeliği gibi birçok idari görevde bulunan Prof. Dr. Aydın DURMUŞ, 2012 yılının son günlerinde “Batman Üniversitesi Teknoloji Fakültesi Dekanlığına” atandı.

Yüzü aşkın yerli ve yabancı makalesi, atıfı, bilimsel çalışması bulunan Prof. Dr. Aydın DURMUŞ’un birçok yürütücülüğünü üstlendiği projesi mevcuttur. Otuzu aşkın Yüksek Lisans ve Doktora öğrencisi çalıştırmış,  evli ve üç çocuk babasıdır. Prof. Dr. Aydın DURMUŞ, Türkiye Cumhuriyeti Anayasasının 130 uncu ve 2547 sayılı Yükseköğretim Kanununun 13 üncü maddeleri uyarınca 22/01/2017 tarih ve 29956 sayılı Resmi Gazetede yayınlanan Cumhurbaşkanlığının 2017/4 Atama Kararı ile Batman Üniversitesine Rektör olarak atanmıştır. 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.