Eğitim-Bir-Sen'den bedelli askerlik için başvuran öğretmenlere ilişkin yazı

Eğitim-Bir-Sen, "Bedelli askerlik için başvuran öğretmenlerin okullar açılmadan önce temel eğitimlerini tamamlamaları sağlanmalıdır"

Eğitim-Bir-Sen'den bedelli askerlik için başvuran öğretmenlere ilişkin yazı
08 Ağustos 2018 Çarşamba 18:25

Eğitim Bir Sen, bedelli askerlik için başvuran öğretmenlere ilişkin yazı paylaştı. Okullar açılmadan önce bedelli askerliğe başvuran öğretmenlerin, temel eğitimlerini tamamlamaları gerektiğini kaydeden Eğitim Bir Sen açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

"Milli Savunma Bakanlığı’na başvurarak, bedelli askerlik için başvuruda bulunan yükümlülerden Millî Eğitim Bakanlığı’na bağlı resmî eğitim kurumlarında görev yapan kadrolu ve sözleşmeli öğretmenler yönünden, celp planlamasının 17 Eylül 2018 tarihinden önce 21 günlük temel askerlik eğitimini tamamlayacak şekilde yapılmasını istedik.

ASAL web sayfasında yayımlanan ilgili kanun maddesinin uygulanmasına dair duyuruda, başvuruların alınması ve hak sahipliğinin onanması akabinde celp planlamasının yapılacağı ifade edilmiştir. Söz konusu kanun maddesi kapsamında başvuru hakkına sahip bulunanlar arasında Millî Eğitim Bakanlığı’na bağlı resmi eğitim kurumlarında görev yapan kadrolu ve sözleşmeli öğretmenler de bulunmaktadır.

Millî Eğitim Bakanlığı’nın yayımlamış olduğu faaliyet genelgesine göre 2018-2019 eğitim öğretim yılı birinci dönemi 17 Eylül 2018 Pazartesi günü başlayacaktır. Bu doğrultuda 21 gün temel askerlik eğitimini yerine getirmeleri şartıyla askerlik hizmetini yerine getirmiş sayılacak öğretmenlerimizin 17 Eylül 2018 tarihinde okullarında görevleri başında bulunarak eğitim-öğretim faaliyetinin aksamadan yürütülmesini sağlamaları, bahse konu tarihe kadar 21 günlük temel askerlik eğitimini tamamlamaları hâlinde mümkün olabilecektir.

Eğitim-Bir-Sen olarak, Bakanlıktan, bedelli askerlik için başvuran kadrolu ve sözleşmeli öğretmenler yönünden celp planlamasının, 17 Eylül 2018 tarihinden önce 21 günlük temel askerlik eğitimini tamamlayacak ve bu sayede eğitim-öğretim yılı başında sınıflarında bulunacak şekilde yapılmasını talep ettik."

Eğitim Bir Sen'in Konuya ilişkin yazısına ulaşmak için TIKLAYINIZ.
 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.