Ali Yalçın: Rafa kaldırmak zorunda kalacaklar

Eğitim-Bir-Sen ve Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, "Asırlardır bu ülkenin kodlarıyla oynadılar. Bu ülke üzerinde sinsi planlar uyguladılar. Ama artık bu planlar tutmuyor. Bu sebeple asırlardır kurdukları planları unutmak ve rafa kaldırmak zorunda kalacaklar” dedi.

Ali Yalçın: Rafa kaldırmak zorunda kalacaklar
05 Mart 2018 Pazartesi 14:23

Burdur İl Temsilciliğinin düzenlediği programa katılan Eğitim-Bir-Sen ve Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın konuşma yaptı. Gündemdeki konulara değinen Yalçın, “Tarihin, en haşmetli bir şekilde kendini hatırlattığı bir dönemden geçiyoruz. Belki de bir yol ayrımının arifesindeyiz. Ya da yeni bir oluşumun, köklü bir dönüşümün tam ortasındayız” dedi.

Türkiye’nin bölgenin geleceğini tasarlama gayretinde olanların planlarını bozduğunu dile getiren Yalçın, “Coğrafyalar tarumar ediliyor, kitle halinde katliamlar yapılıyor ve insanlar yerlerinden yurtlarından ediliyor. Böyle bir hengâmede, geçen yüzyıl yangından kurtardığımız bir ülkenin kendi ruh yolculuğuna hem katılıyoruz, hem de şahitlik ediyoruz” şeklinde konuştu.

Ali Yalçın, “Mazlumların ve İslam coğrafyasının umudunu Türkiye’ye bağladığı bir süreçte bizler bu ülkeyi ve bu ülkenin geleceğini düşünmek zorundayız. Biz ağaya kalkarsak zalimler ancak o zaman diz çökecek. İyiler kazanacak ve kötüler mutlaka kaybedecek. Yeter ki biz dik duralım, mücadelemizden vazgeçmeyelim” diyerek konuşmasına devam etti.

Yalçın, Türkiye’nin tarihten gelen sorumluluğu ve öneminden dolayı emperyal planlara maruz kaldığını ve Türkiye’nin artık bu oyunlara alet olmadığını ve yeni bir güç haline gelerek oyun kurucu ülke olduğunu söyleyen Yalçın, açıklamalarını şöyle sürdürdü:

“Asırlardır bu ülkenin kodlarıyla oynadılar. Bu ülke üzerinde sinsi planlar uyguladılar. Ama artık bu planlar tutmuyor. Bu sebeple asırlardır kurdukları planları unutmak ve rafa kaldırmak zorunda kalacaklar.

Kamu görevlilerinin haklarını savunmaya, alınterlerinin değerini artırmaya devam edeceğiz

Örgütlü yapımız güçlendikçe, sendikal yolculuğumuz sürdükçe kamu görevlilerinin ekonomik ve sosyal haklarındaki iyileşme sürecek, ülkemizde özgürleşme devam edecek, küresel anlamda umut artacak, mazlum ve mağdurlar yarına güvenle bakabilecek. Çünkü bu ışığı gittiğimiz yerlerde görüyoruz. Durduğumuz nokta önemli, yaptığımız iş kıymetlidir. Bereketi ve heybeti birleştirdiğimizde çözemeyeceğimiz hiçbir sorun yok. Onun için, geldiğimiz yerle, yaptıklarımızla yetinmemeli, daha çok çalışmalı, mevcut üyelerimize yenilerini eklemeliyiz

Yürümeye, büyümeye, dik durmaya devam edeceğiz. Üye sayımızı 1 milyonun üzerine çıkarsak da çalışmaya, ara vermeden heybetimizi büyütmeye devam edeceğiz. Çünkü bizim heybetimiz, emeğin değerini artırıyor, adaleti diri tutuyor. Bizim büyüklüğümüz, mazluma, mağdura güç oluyor, onlara cesaret veriyor."

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.