Koronavirüs geçiren kişi, 3 ay "temaslı" radarına takılmayacak

"Temaslı takibi, salgın yönetimi, evde hasta izlemi ve filyasyon" rehberini güncelleyen Sağlık Bakanlığı, yeni bir karar aldı. Buna göre, koronavirüs tedavisi gören kişiler sonraki 3 ay içerisinde "temaslı" radarına takılmayacak.

Koronavirüs geçiren kişi, 3 ay "temaslı" radarına takılmayacak
Kamusaati
Kamusaati
24 Kasım 2020 Salı 11:13

Sağlık Bakanlığı'nın aldığı yeni karara göre; sağlık çalışanları haricinde kalan temaslı takibinde, koronavirüs tedavisi gören kişiler, iyileşmeyi takip eden 3 ay içerisinde koronavirüs vakası ile temas risklisi olarak değerlendirilmeyecek.

Sağlık Bakanlığı'nın güncellenen rehberinde, sağlık çalışanları dışında kalan temaslı takibinde izlenecek yöntem şu şekilde belirtildi:

"Temaslı değerlendirilmesi yapılırken, Kovid-19 vakasının PCR testi alınmasından veya semptom başlangıcından önceki 48 saatlik süre içindeki temaslıları değerlendirmeye alınır. Kesin Kovid-19 tanısı alan kişilerde, enfeksiyon tablosunun iyileşmesini takip eden 3 ay içerisinde gerçekleşen Kovid-19 vakası ile temas durumu, riskli temas olarak değerlendirilmez ve temaslı takibi yapılmaz.

Bu kişilerin 3 ay sonrasında gerçekleşen Kovid-19 vakası ile temasları değerlendirmeye alınarak temaslı listelerine dahil edilir. Bilinen bir immün süpresif hastalık tablosu olan ve ya immünsüpresif ilaç kullanan kişiler bu kapsamda değerlendirilmez ve süreye bakılmaksızın tüm Kovid-19 vakası ile temasları değerlendirmeye alınır."


Kaynak: Kamu Saati Özel
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.