Canan Karatay'dan anne babalara önemli uyarı

İç hastalıkları Uzmanı Canan Karatay, bu kez de anne babaların çocuklarına yedirmemesi gereken yiyeceklerle ilgili uyarıda bulundu.

Canan Karatay'dan anne babalara önemli uyarı
24 Temmuz 2017 Pazartesi 15:45

Kalp ve İç Hastalıkları Profesörü Canan Karatay, anne babalara seslendi. Fast Food tüketiminin arttığı şu günlerde patates kızartması sevilerek yenilmeye devam ediyor. Ayrıca kızartma ketçap, mayonez ve hardalla lezzetlendiriliyor. Bu nedenle Karatay, çocuklara kızartmaya alıştırmanın yanlış olduğunu vurguladı. 

Çocuk ya da yetişkin, hiç kimsenin patates kızartması yememesi gerektiğini söyleyen Karatay, anne babalara seslenip şu uyarıda bulundu:

"Çocuklar elinde kızartmayla doğmadı. O kızartmaya siz alıştırdınız. Alıştırmayın. Kızardığı zaman trans yağlar meydana geliyor bu bir. Bir de ketçap bağımlılık yapıyor. Patatesi sevmiyorlar, ketçaptaki bağımlılık maddesini seviyorlar, farkında değiller. Eğer patates lezzetliyse neden ketçap döküyorlar, oturup patatesi yesinler. Ama kızartma kesinlikle olmaz."

Patetes tüketmek isteyenlere de buğulama yöntemini öneren Karatay, "Bizim patates salatımız vardır. Haşlanıp yapılabilir buğulama yapılabilir. Ama kızartıp üstüne de ketçap döküp yerseniz o tehlikeli" dedi. 

Karatay, içindeki yüksek miktardaki gluten ve nişastaya dikkat çekerek, şeker hastaları ve  gluten hassasiyeti bulunanların patates tüketmemesi gerektiğini kaydetti.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.