Aloe Vera nedir? Aloe Vera'nın faydaları nelerdir?

Tıpta çok fazla tercih edilen ve kozmetik ile güzellik sanayinde oldukça sık bir şekilde kullanılan Aloe Vera nedir? Aloe Vera jeli cilde faydaları nelerdir? Aloe Vera nasıl kullanılır? Aloe Vera yüze sürülür mü? Aloe Vera jelinin cilde faydaları nelerdir? İşte merak edilenlerin cevapları...

Aloe Vera nedir? Aloe Vera'nın faydaları nelerdir?
24 Mayıs 2017 Çarşamba 16:50

Her ülkede yetişen ve balkonlarda da yetiştirmesi kolay olan Aloe Vera'nın ne olduğu nelere faydası olduğu sıklıkla araştırılıyor. Tıp dünyasında çok fazla kullanılan Aloe Vera'nın mucizeyi faydaları bulunmaktadır. İşte Aloe Vera hakkında bilmeniz  gereken önemli detaylar...

Aloe Vera nedir?

Bilinen en eski ve dünya üzerinde en çok kullanılan tıbbi bitki olan Aloe Vera, 400’den fazla türü bulunan Aloe bitkisinin tıbbi amaçlarla kullanılan çeşidinin ismidir. Doğal yaşam alanı Kuzey Afrika, Hindistan ve Akdeniz’in güneyidie. Bugün Aloe Vera'yı hemen her ülkede, evinizde, balkonunuzda yetiştirmeniz mümkün hale gelmiştir. 

Aloe Vera'nın yaprakları uzun, etli ve uçlara doğru gittiğinde keskin bir hal almaktadır. Bitkinin boyu 30 ile 60 cm arasında değişiklik göstermektedir. Kozmetik ve sağlık alanında çok kullanılan mucizevi bitkinin en faydalı kısmı yaprakların içerisindeki sıvıdır. Jelimsi bir yapıya sahip olan bu sıvıda 18 çeşit aminoasit, 12 çeşit vitamin ve de 20 çeşit mineral bulunmaktadır.

Aloe veranın faydaları nelerdir?

- Cildi tedavi eder (yara, akne).

- Bağısaktaki rahatsılıklara ve kabızlığa iyi gelmektedir: 

- Saçı güneşten ve kafa derisini UV ışınlardan korur, kepeği önler.

- Özellikle yaşlı hastalar için oldukça kritik durumlara gelebilen kolesterol, Aloe Vera tarafından normal seviyelere çekilebilir.

- Zayıflamaya yardım eder.

- Selülitleri giderir.

- Ağız içi iltihaplarını giderir. 

Aloe Vera nasıl kullanılır?

Ağız içi iltihaplarında aloe vera ezilip yarayla temas edecek sekilde sürülür. Cildi UV ışınlarından korumak içinse güneşe çıkmadan Aloe Vera kremi kullanılmalıdır.  

Hazımsızlık için bal, portakal suyu, bir çorba kaşığı aloe vera ve bir bardak suyu karıştırın ve kalvaltıdan önce için. Kabızlık için bitki sık sık kullanılmamalıdır. Çünkü birki o zaman bağırsaktaki etkisini kaybetmektedir. 

Akne oluşumunun önüne geçmek içinse Aloe vera içeren bir sabun, krem ve losyonu sabah akşam kullanılmalıdır.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.