İstanbul Valiliği Lise Mezunu 700 Bekçi Alacak

İstanbul Valiliği, İstanbul İli mülki sınırlar içerisinde görevlendirilmek üzere 700 “ Çarşı ve Mahalle Bekçisi” alımı yapacak. Peki başvurular ne zaman ve nasıl yapılacak? Başvuru içi aranan şartlar neler? Detaylar haberimizde.

İstanbul Valiliği Lise Mezunu 700  Bekçi Alacak
11 Şubat 2017 Cumartesi 21:28

İçişleri Bakanlığı, İstanbul Valiliği ve Kaymakamlıklarına alınacak çarşı ve mahalle bekçiliği için ilana çıktı. Devlet Personel Başkanlığınca yayımlanan ilanda, Emniyet Hizmetleri Sınıfında İstanbul İli mülki sınırlar içerisinde görevlendirilmek üzere 700 “ Çarşı ve Mahalle Bekçisi” alımı yapılacağı belirtildi.

Çarşı ve Mahalle Bekçiliği sınavına lise ve dengi okul mezunları başvurabilecek. Bu şartı taşımayan başvurular ise kabul edilmeyecek.

Giriş sınavları Valilikçe belirlenecek tarihte Kaymakamlıklarca yapılacak.

Adaylarda, aranan şartları taşıyanlar, öncelikle sözlü sınava tabi tutulacak olup, sözlü sınavdan geçerli not alan adaylar yazılı sınava girmeye hak kazanacaktır. Yazılı sınav sonuçlarına göre asil ve yedek aday listesi belirlenecektir.



ADAYLARDA ARANACAK ŞARTLAR

1. Türk vatandaşı olmak,
2. Lise ve dengi okul mezunu olmak,
3. En az 1 (bir) yıldır İstanbul İlinde ikamet ediyor olmak,
4. Askerlik ödevini bitirmiş olup 30 yaşından yukarı olmamak, (30 yaşından yukarı olmamak kaydı asıl aday listesine girmiş olan istekliler için bekçiliğe giriş sınavı için verilen dilekçenin Valilik / Kaymakamlıklar tarafından İl / İlçe Emniyet Müdürlüklerine / Amirliklerine havale olduğu tarih; yedek aday listesinde olanların atanmaları durumunda, atama tarihinde 30 yaşından yukarı olmaması gerekir.
5. Görevini yapmaya engel olabilecek bir hastalık veya engeli bulunmadığı sağlık kurulu tarafından verilmiş raporlarla tevsik edilmiş olmak,
6. Ağır hapis veya 6 aydan fazla hapis veyahut affa uğramış olsalar bile zimmet, ihtilas, irtikap, rüşvet, hırsızlık, dolandırıcılık, sahtecilik, inancı kötüye kullanmak, dolanlı iflas veya yüz kızartıcı başka bir fiilden dolayı hapis cezasından hükümlü bulunmamak,
7. Türk toplum telakkilerine göre kötü şöhretli tanınmamak,
8. Kamu haklarından mahrum olmamak, kamu hizmetlerinden mahrumiyet cezası ile mahkum bulunmamak, Emniyet Teşkilatı Sağlık Şartları Yönetmeliğinin 24. Maddesi gereğince Çarşı ve Mahalle Bekçisi olarak atanacak kişilerde Polis Memurlarında aranan sağlık şartları aranılacaktır. Bekçi adaylarında en az 167 cm boyunda olmak ve beden kitle endeksi 18 (dahil) ile 27 (dahil) arasında olmak şartı aranmaktadır.

Başvurular 16 Şubat-25 Şubat 2017 tarihleri arasında yapılacaktır.

Bekçi adayları, istenilen evraklar ile birlikte başvuru esnasında temin edecekleri yada ekte bulunan dilekçeleri imzalamak sureti ile İlçe Emniyet Müdürlüklerine şahsen yapacaktır.

BAŞVURU ESNASINDA ADAYLARDAN İSTENECEK BELGELER

1. Başvuru esnasında aşağıdaki belgeler dilekçeye eklenecektir;
    Nüfus cüzdanı fotokopisi,
   • Okul diploma veya tasdiknamesi aslı veya kurumca tasdikli örneği,
   • Askerlik durum belgesi,
   • 4,5x6 ölçülerinde 6 adet fotoğraf,
   • Adli sicil belgesi,
   • Gerekmesi halinde lisede hazırlık okuduğuna dair belge.
2. Bekçiliğe girmeye mani bir hali bulunmadığı anlaşılan isteklilere fotoğraflı ve açık kimlikleri yazılı birer “Sınava giriş belgesi” müracaat ettikleri İlçe Emniyet
Müdürlüklerince daha sonra duyurulacak tarihte verilecektir. Bu belgede, sözlü sınavın yapılacağı yer, gün ve saati de belirtilecektir. Sözlü ve/veya yazılı sınava girmeye hak kazanan adaylar sınav giriş belgelerini sınava getirmek zorundadır.
3. Adaylar, Sınava Giriş Belgesinde hata görmesi halinde görevli personele düzelttirip, yeniden imzalatacaktır.
4. Başvuru formundaki bilgiler yapılacak işlemlere esas alınacak olup, beyan edilen yanlış bilgilerden adayın kendisi sorumlu olacaktır.

İlanın detayları için TIKLAYINIZ.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.