İçişleri Bakanlığı 100 kaymakam alımı yapacak - Başvuru şartları...

5 Temmuz tarihli Resmi Gazete'de yayımlanan "Kaymakam Adaylığı Giriş Sınavı"na ilişkin ilan ile İçişleri Bakanlığı'nın alım yapacağı duyuruldu. Personel alımındaki başvuru şartlarının detayları haberimizde...

İçişleri Bakanlığı 100 kaymakam alımı yapacak - Başvuru şartları...
05 Temmuz 2017 Çarşamba 09:42

İçişleri Bakanlığının Resmi Gazete'de yayınlanan kaymakam alım ilanında adaylarda bulunması gereken şartlar belirtildi.

Başvuru şartları neler?

Adayların başvuru yapabilnesi için  1 Ocak 2017 tarihi itibarıyla 35 yaşını doldurmamış (1 Ocak 1982 ve daha sonraki tarihlerde doğanlar) ve üniversitelerin siyasal bilgiler, hukuk, iktisat, işletme, iktisadi ve idari bilimler fakülteleri ile bunlara denkliği Yükseköğretim Kurulu (YÖK) tarafından kabul edilen yurt dışındaki en az 4 yıl süreli fakültelerden mezun olması gerekiyor.

Başvuru tarihi ne zaman?

Kaymakam adayları başvurularını 13-20 Temmuz tarihleri arasında yapabilecek. Başvurular  ÖSYM başvuru merkezinden veya https://ais.osym.gov.tr internet adresinden yapılarak sınav ücretlerini yatırması ile son bulacak. 

Ödeme işlemi ise sadece ÖSYM'nin internet sayfasında yer alan "ödemeler" alanından kredi kartı veya banka kartı ile yapılacak. Banka ve ATM kabul edilmiyor. Sınava girmek isteyen adaylar 165 TL sınav ücreti yatıracak.

Kaymakamlık alım sınavı ne zaman yapılacak?

Sınav, 9 Eylül 2017 tarihinde Ankara'da yapılacak ve saat 10.00'da başlayacak. KPSS, YGS ve LYS gibi tüm sınavlarda uygulanan ve mağduriyetlere sebebiyet veren 09.45 kuralı bu sınavda da geçerli olacak. Sınavda sorulacak en az soru sayısı ve cevaplama süresi 40 soru için 100 dakika olacak. Sınavda adayların, kendisinden istenen bir konuda uzun ya da kısa bir metin yazmasına, verilen problemleri yazarak çözmesine ya da verilen sorulara uzun veya kısa, yazılı cevaplar vermesine dayanan açık uçlu (yazılı) sınav uygulanacak.Adaylara en az 16 açık uçlu sorudan oluşan genel yetenek ve genel kültür ile en az 24 açık uçlu sorudan oluşan alan bilgisi sorulacak.

Sınavda hangi konulardan sorular çıkacak?

Sınav soruları ise genel yetenek ve genel kültür, Türkçe, Atatürk ilkeleri ve inkılap tarihi, Türkiye'nin sosyoekonomik yapısı, Türkiye'de demokratikleşme ve insan hakları, alan bilgisi, anayasa hukuku, idare hukuku, Türkiye'nin idari yapısı, Türkiye'de mahalli idareler ve ekonomi konularından oluşacak.

Mülakata ise sınav sonucu 100 tam puan üzerinden 70 ve daha yüksek puan alan adaylar sıralanarak ilk 400 kişi alınacak. 

Mülakat sonucunda oluşacak nihai başarı listesi İçişleri Bakanlığının internet adresinden duyurulacak, ayrıca sınavı kazanan adayların adreslerine yazılı tebligat yapılacak, yedek liste ilan edilmeyecek. 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.