Emniyet Genel Müdürlüğü personel alımı ilanı

Emniyet Genel Müdürlüğü sözleşmeli personel alımı ilanını yayımladı. Peki başvuru şartları neler? Emniyet personel alımı son başvurusu ne zaman yapılacak? İşte detaylar.

Emniyet Genel Müdürlüğü personel alımı ilanı
24 Ekim 2016 Pazartesi 13:22

Emniyet Genel Müdürlüğü, sözleşmeli personel alımı ilanını yayımladı. Devlet Personel Başkanlığı tarafından açıklanan personel alımı ilanında, sözleşmeli mühendis alımı yapacağını belirtti. Peki Emniyet Genel Müdürlüğü sözleşmeli personel alımında başvuru şartları neler? Mühendis alımı başvuru tarihleri ve tüm merak edilenlere haberimizden ulaşabilirsiniz.


Emniyet Hizmetleri Sınıfı Dışında Görevli Kadrolu ve Sözleşmeli Personel Yönetmeliği çerçevesinde, 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 4/B maddesi kapsamında Merkez Sınav Komisyonunca yapılacak sözlü ve/veya uygulamalı sınav sonucuna göre Sözleşmeli Bilgisayar Mühendisi (Yazılımcı) unvanında (Sözleşmeli-657 sayılı DMK/4-B md.)  personel alımı yapacağını açıklayan Emniyet 9 mühendis alacağını belirtti. PEki adaylarda aranan nitelikler nelerdir? 

Başvuru Şartları

Başvuruda bulunacak adayların Emniyet Teşkilatında Emniyet Hizmetleri Sınıfı Dışında Görevli Kadrolu ve Sözleşmeli Personel Yönetmeliğinin 5 inci maddesinde yazılı olan ilk atamada aranacak aşağıdaki şartları taşımaları gerekmektedir:

a)  657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 48 inci maddesindeki aşağıdaki şartları taşımak

  • Türk Vatandaşı olmak,

  • İlk defa atanacaklar için yapılacak sınavın son başvuru günü olan 28/Ekim/2016 tarihinde 18 yaşını   tamamlamış   (28/Ekim/1998)   tarihi   ve   öncesi   doğumlu   olmak)   ve   35    yaşını tamamlamamış olmak, (28/Ekim/1981) tarihi ve sonrası doğumlu olanlar)

  • Kamu haklarından mahrum bulunmamak,

  • Türk Ceza Kanununun 53 üncü maddesinde belirtilen süreler geçmiş olsa bile; kasten işlenen  bir suçtan dolayı bir yıl veya daha fazla süreyle hapis cezasına ya da affa uğramış olsa bile devletin güvenliğine karşı suçlar, Anayasal düzene ve bu düzenin işleyişine karşı suçlar, milli savunmaya karşı suçlar, devlet sırlarına karşı suçlar ve casusluk, zimmet, irtikâp, rüşvet, hırsızlık, dolandırıcılık, sahtecilik, güveni kötüye kullanma, hileli iflas, ihaleye fesat karıştırma, edimin ifasına fesat karıştırma, suçtan kaynaklanan malvarlığı değerlerini aklama veya kaçakçılık suçlarından mahkûm olmamak.

  • Askerlikle ilgisi bulunmamak veya askerlik çağına gelmemiş olmak, askerlik çağına gelmiş ise muvazzaf askerlik hizmetini yapmış yahut ertelenmiş ya da yedek sınıfa geçirilmiş olmak, (Yapılacak sınavlar sonucu başarılı olan ve Emniyet Teşkilatına atanmaya hak kazanan adaylardan istenilecek)

  1. Bilgisayar Bilimleri Mühendisliği, Bilgisayar Mühendisliği, Bilgisayar ve Enformatik Mühendisliği, Bilişim Sistemleri Mühendisliği, Bilgisayar Bilimi ve Mühendisliği, Yazılım Mühendisliği Lisans programlarından ya da bu bölümlere denkliği Yüksek Öğretim Kurumunca kabul edilmiş yurtdışındaki yüksek öğretim kurumlarından mezun olmak.

  2. Sağlık Yönetmeliğinde belirtilen sağlık şartlarını taşımak, (Yapılacak sınavlar sonucu başarılı olan ve Teşkilatımıza atanmaya hak kazanan adaylardan istenilecek)

ç) Güvenlik soruşturması ve arşiv araştırması sonuçları olumlu olmak, (Yapılacak sınavlar sonucu başarılı olan ve Teşkilatımıza atanmaya hak kazanan adaylardan istenilecek)

  1. 2016 yılında yapılan Kamu Personeli Seçme Sınavında (KPSS) P3 puan türünden en az 50 almış olmak.

  2. Genel  Müdürlükçe  yapılacak  sözlü  ve/veya  uygulamalı  sınavda  başarılı  olmak,  şartları aranır.

Adaylardan İstenecek Belgeler

a)    Kimlik belgesi,
b)    Son altı ay içerisinde çekilmiş 2 adet vesikalık fotoğraf,
c)    İstenilen eğitim durumuna ait diploma/mezuniyet belgesinin aslı ve fotokopisi ya da noter tasdikli sureti (diploma/mezuniyet belgesinin aslının ibraz edilmesi durumunda, fotokopisi onaylandıktan sonra iade edilecektir. Diploma ve mezuniyet belgesi haricindeki belgeler kabul edilmeyecektir.)
d)    KPSS Sonuç belgesinin aslı ya da genel ağ çıktısının örneği ile birlikte bulundukları illerin
İl Emniyet Müdürlüğü Personel Şube Müdürlüğüne bizzat başvuracaklardır.

Başvuru Tarihleri


Başvurular 24/Ekim/2016 – 28/Ekim/2016 tarihleri arasında yapılacaktır.

İlan ile ilgili tüm detaylara ulaşmak için TIKLAYINIZ

 
 




 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.