Stajyer öğretmenlere girdikleri dersin ücreti verilir mi?

Okullarda rehber öğretmenle birlikte derse giren eğitim fakültesi öğrencilerine, girdikleri dersin ders ücreti verilir mi? Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi Eğitim Fakültesi öğrencilerinin talebi üzerine MEB ve YÖK'ün konuya ilişkin yanıtına haberimizin içeriğinden ulaşabilirsiniz...

Stajyer öğretmenlere girdikleri dersin ücreti verilir mi?
06 Temmuz 2016 Çarşamba 11:49

Stajyer öğretmenlere, girdikleri dersin ders ücreti verilir mi? Üniversitelerin eğitim fakültesi öğrencileri, mesleki deneyim kazanabilmeleri için rehber öğretmen eşliğinde derslere giriyorlar. Peki derslere giren satjyer öğretmenlere ders ücreti verilir mi?

Okullarda rehber öğretmenle birlikte derslere giren stajyer öğretmenler, girdikleri dersin ücretini talep ettiler. Konu yargıya taşındı. İşte sorunun cevabı...

Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi Eğitim Fakültesinde öğrenim gören öğrenciler, Milli Eğitim Bakanlığına bağlı okullarda öğretmenlik uygulaması dersine katıldı. Derslere giren stajyer öğretmenler, Ağrı İl Milli Eğitim Müdürlüğünden ücret talep ederek yargı yoluna gittiler.

Daha önce böyle bir durumla karşılaşmayan Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), Yükseköğretim Kuruluna öğretmenlik uygulaması çalışmalarına katılan uygulama öğrencilerine ücret ödenip ödenmeyeceği ve bu uygulamanın staj kapsamında değerlendirilip değerlendirilemeyeceği konusunda görüş sordu.

YÖK, eğitim fakültelerindeki 'öğretmenlik uygulaması' dersinin 'staj' kapsamında değerlendirilemeyeceğini belirtti. Öğretmenlik uygulamasının, öğretmen adayı yetiştirme programlarında yer alan zorunlu bir ders olduğunu, dersin teorik ve uygulamalı saatleri bulunduğunu kaydeden YÖK, teorik saatlerin fakültede, uygulamalı saatlerin ise İl Milli Eğitim Müdürlüğüne bağlı okullarda gerçekleştirildiğini kaydetti. 

Bu derste teorik ders saatlerinin, fakültedeki ilgili öğretim üyesi tarafından, uygulamalı saatlerinin de ilgili okullarda atanacak rehber öğretmenler eşliğinde yürütüldüğünü bildirdi. YÖK, mevzuat çerçevesinde 'öğretmenlik uygulaması' dersi kapsamında mesleki becerilerin geliştirilmesi amacıyla okullardaki öğretmenlik uygulaması çalışmalarına katılan öğretmen adaylarına ücret ödenebilmesi için bir dayanak bulunmadığını açıkladı.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.