İsmail Konçuk: "Öğretmene Performans Değerlendirmesiyle nitelik arttırılamaz"

Kamu-Sen Genel Başkanı İsmail Konçuk, sosyal medya hesabı twitter üzerinden önemli açıklamalarda bulundu. Öğretmene performans sistemini ile ilgili konuşan İsmail Konçuk, Öğretmen Strateji Belgesi'ni eleştirdi.

İsmail Konçuk: "Öğretmene Performans Değerlendirmesiyle nitelik arttırılamaz"
10 Haziran 2017 Cumartesi 12:30

Türkiye Kamu-Sen Geneş Başkanı İsmail Konçuk, sosyal medya hesabı Twitter üzerinden öğretmen strateji belgesi ile ilgili açıklamalarda bulundu. Öğretmene performans sistemini eleştiren İsmail Konçuk, öncelikle MEB'in performans değerlendirmesine ihtiyaç duyulduğunu ifade etti.

MEB'in Performans Değerlendirmesine İhtiyaç Var

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından düzenlenen Öğretmen Strateji Belgesi'ni eleştiren İsmail Konçuk şu açıklamaları yaptı.

MEB'in Öğretmen Strateji Belgesi Resmi Gazete'de yayınlandı.

1. amaç, yüksek nitelikli, iyi yetişmiş ve mesleğe uygun öğretmen istihdamıymış.

2. amaç, kişisel ve mesleki gelişimini sürekli kılmak.

3.amaç, mesleğe yönelik algıyı iyileştirmek ve mesleğin statüsünü güçlendirmekmiş.

Amaçlar ne kadar da güzel ancak lafla peynir gemisi yürümüyor.Süslü amaçlarla öğretmenin huzuru ve itibarı bugüne kadar artmış görünmüyor. MEB öğretmenlere yönelik performans değerlendirmesi yapacak, 4 yılda bir  bütün öğretmenleri sınava alarak bu hedefleri gerçekleştirecekmiş. Öğretmenden önce MEB'in performans değerlendirmesine ihtiyaç bulunmaktadır.

Sözleşmeli, Mülakatlı Sistem Torpilin önünü açtı

MEB'in öğretmenlere yönelik attığı adımları eleştiren İsmail Konçuk, "MEB öğretmeni huzurlu kılacak hangi adımı bugüne kadar atmıştır? Sözleşmeli, mülakatlı ucube sistemi kim uygulamaya sokarak,atamada torpilin önünü açmıştır? Bu kafaylamıı öğretmen niteliğini artıracaksınız?" dedi.

MEB'in yönetici atama sistemi torpilli mülakat sistemi...

MEB'in yönetici atama sistemine eleştiride bulunan İsmail Konçuk, "MEB'in yönetici atama sistemi de torpilli mülakat sistemi değil midir? Liyakat ve bilgiyi ortadan kaldırarak mı nitelik artırılacaktır?" şeklinde konuştu.

İsmail Konçuk, "Öğretmene performans değerlendirmesiyle niteliği artırmayı, mesleki gelişimi sürekli kılmayı iddia etmek dahi akıl ve izanla izah edilemez." dedi.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.