AÖL ve MAÖL ek sınavlarına görevli olan öğretmenler dikkat!

AÖL sınavında Bina Sınav Komisyonunun Yapacağı İşler ve Dikkat Edeceği Hususlar nelerdir? AÖL ve MAÖL sınavları ne zaman saat kaçta yapılacak? AÖL ile ilgili detaylar haberimizde.

AÖL ve MAÖL ek sınavlarına görevli olan öğretmenler dikkat!
18 Ağustos 2016 Perşembe 15:38

Açık Öğretim Lisesi ve Mesleki Açık Öğretim Lisesi ek ders sınavlarında görevli olacak öğretmenlerin dikkat etmesi gereken hususlar MEB tarafından açıklandı. Milli Eğitim Bakanlığı Ölçme, Değerlendirme ve Sınav Hizmetleri Genel Müdürlüğü, Açık Öğretim Lisesi-Mesleki Açık Öğretim Lisesi Ek Sınavında dikkat edilmesi gereken hususları açıkladı. Sınavda görevlilerin dikkat etmesi gereken hususları açıklayan genel müdürlük, bu konuda dikkat olunması gerektiğini belirtti. Peki bina ve salon görevlileri nelere dikkat etmelidir? detaylar haberimizde. 

YEDEK SALON UYGULAMALARI HAKKINDA ÖNEMLİ HUSUSLAR

Her okula 1 sınıf (10 kişilik) yedek soru kitapçığı ve cevap anahtarı gönderilmektedir.

• Bölge sınav yürütme komisyonuna müracaat eden, mazeretleri MEB Merkezi Sistem Sınav Yönergesi hükümlerince uygun görülen öğrenciler, asıl sınava girecekleri yeri gösteren “Sınav Giriş Belgesi” ni ibraz edeceklerdir. Komisyon, sınava girmesi uygun görülen öğrencileri sınavın yapıldığı okullardan birine
yerleştireceklerdir. Öğrenciye gerekli bilgilendirmeler komisyon tarafından yapılacaktır.

• Bir okula en fazla 10 yedek öğrenci yerleştirilebilir. Yönlendirilen okulda soru kitapçıklarında sorun çıkması durumu göz önünde bulundurularak bu sayı biraz düşük tutulup, yedek salonda sınava alınması uygun bulunan diğer öğrenciler başka okula yönlendirilecektir. Yedek salonda sınava girmesi uygun görülen öğrenciler sıra ile belirlenen okulun yedek salon listesine eklenecektir.

• Yedek salon için oluşturulan liste bölge sınav yürütme komisyonu tarafından onaylanarak sınav saatinden en geç 1 saat önce ilgili bina sınav komisyonuna bildirilecektir. Bina sınav komisyonu yedek salonda sınav alınacak öğrenci listesinin bir örneğini okulun giriş kısmına, bir örneğini de yedek salon girişine asarak ilan edecektir.

• Bina sınav komisyonu yedek salonda sınava girecek öğrencileri, T.C. kimlik numarasının yazılı olduğu geçerli kimlik belgesi (nüfus cüzdanı, pasaport veya sürücü belgesi) ile yedek salon sınav giriş belgesini veya bölge sınav yürütme komisyonunca almış olduğu belgeyi kontrol ederek sınava alacaktır. Resmî kimlik ibraz edemeyenleri ya da 15 yaşından büyükler için resmî kimliklerinde fotoğrafı olmayan öğrencileri yedek sınavda uygun görülmüş olsa bile sınava almaz.

• Yedek salonda sınava girecek öğrencilerin seçtiği dersler ve diğer bilgileri cevap kâğıda kodlanmamış olarak çıkacaktır. Bu öğrencilerin seçtiği derslerin ders kodlarını ve diğer bilgileri cevap anahtarındaki ilgili yerlere kodlamaları gerekmektedir. Aksi takdirde sınav sonucu değerlendirmeye alınmayacaktır.

AÇIK ÖĞRETİM LİSESİ-MESLEKİ AÇIK ÖĞRETİM LİSESİ SINAV OTURUM SAATLERİ

1.Oturum- 21 Ağustos 2016 Pazar – 09: 30 (180 dakika-en fazla 10 ders)

2.Oturum- 21 Ağustos 2016 Pazar – 14: 00 (180 dakika-en fazla 10 ders)

Sınavda dikkat edilecek Hususların tamamını görmek için TIKLAYINIZ


Etiketler; #AÖL
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.