2018 sözleşmeli öğretmen ataması branş kontenjan dağılımı ve sözlü mülakatların yapılacağı iller

MEB tarafından gerçekleştirilecek Sözleşmeli öğretmen ataması branşlara göre dağılımlar geçtiğimiz günlerde açıklanmıştı. 20 bin öğretmen alımında sözlü mülakatın hangi illerde yapılacağı merak ediliyor. Sözleşmeli öğretmenlik sözlü mülakatların yapılacağı illerin listesine haberimizden ulaşabilirsiniz.

2018 sözleşmeli öğretmen ataması branş kontenjan dağılımı ve sözlü mülakatların yapılacağı iller
20 Şubat 2018 Salı 14:00

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB),  2018 Mart ayı içerisinde 20 bin öğretmen ataması yapılacak. Atama bekleyen yüzbinlerce öğretmen adayı sözlü mülakatların hangi illerde yapılacağını merak ediyor.  Sözleşmeli öğretmen atamaları için duyuru yapıldı. Branşlara göre kontenjan dağılımları açıklandı. Duyuru yapıldıktan bir süre sonra MEB tarafından güncelleme yapıldı. Sözlü sınavların yapılacağı iller listesi güncellendi. Mülakatlar 16 ilde yapılacak.

En Fazla Kontenjan Sınıf Öğretmenliği

MEB, mart 2018 ayında yapacağı mülakatlar öncesinde öğretmen alımı kontenjanlarını açıkladı. Yapılan atama duyurusunda en fazla kontenjanı 3 bin 806 ile sınıf öğretmenliği yer alıyor. Sözleşmeli öğretmenlik için başvurular 2-8 Mart’ta yapılacak. MEB tarafından belirlenen 16 ilde yapılacak sözlü mülakatlar ise 14 Nisan-8 Mayıs arasında düzenlenecek. Sözlü sınavda başarılı olanların atamaları, tercihleri de dikkate alınarak sözlü sınav puanı üstünlüğüne göre elektronik ortamda gerçekleştirilecek.

Sozlesmeli Ogretmenlik Atama Kontenjanları

MEB tarafından açıklanan sözlü sınav merkezleri şu şekilde;

Adana
Ankara
Antalya
Bursa
Erzurum
Gaziantep
İstanbul
İzmir
Konya
Malatya
Muğla
Sakarya
Samsun
Sivas
Trabzon
Van


 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.