Ramazan İftar Menüleri 4. Gün 2018- İftarda ne pişirsem?

İftarda ne pişirsem, bugün ne yapsam, ramazan menüleri, iftar menüler ramazan ayının başlaması ile çokça araştırılıyor. Bu nedenle 'İftarda ne pişirsem' sorusu gün boyu akıllarda yer ediyor. Size iftarda ne pişirebileceğinize yönelik örnek ramazan menüleri hazırladık. Ezogelin, beyti, patates kızartması, kalburabastı nasıl yapılır? Örnek menülere ve tariflerine bakarak 'İftarda ne pişirsem' sorusuna cevap bulabilirsiniz. Ramazan ayı boyunca haberimizden örnek iftar menülerini takip edebilirsiniz...

Ramazan İftar Menüleri 4. Gün 2018- İftarda ne pişirsem?
19 Mayıs 2018 Cumartesi 10:01

İftarda ne pişirsem, bugün ne yapsam, ramazan menüleri, iftar menüler ramazan ayının başlaması ile araştırılıyor. Fikir edinmek için hazır menülere bakan tüm bayanlar sorularına cevap buluyor. Bu nedenle size örnek ramazan menüsü olsun diye liste hazırladık. Hem seveceğiniz lezzetli yemeklerden hem de siz ne pişirsem derdinden kurtaracak örnek yemek listeleri ile 'İftarda ne pişirsem' sorusuna birazda olsun fikir vermek istedik. En güzel Güllaç Tarifi ev hanımları tarafından araştırılıyor. Ramazanın 4. Gününde iftar sofrasına lezzet katacak, Ezogelin, beyti, patates kızartması, kalburabastı Tarifine Kamu Saati sayfamızdan ulaşabilirsiniz. 

Ramazan ayının her gününe özel resimli iftar menüleri oluşturduk. Bu mübarek ay boyunca bizi takip ederek iftar menülerine haberimizden ulaşabilirsiniz.

4. Gün Örnek İftar Menüsü

Ezogelin Çorbası nasıl yapılır?

Malzemeler:

1 su bardağı kırmızı mercimek,

1 buçuk yemek kaşığı bulgur,

1 buçuk yemek kaşığı pirinç,

1 adet soğan,

2-3 diş sarımsak,

4-5 yemek kaşığı sıvı yağ,

1 yemek kaşığı domates salçası,

8 su bardağı su veya tavuk suyu (kullanılan su bardağı ölçüsü: 200 ml.),

Tuz, Pul biber, Kekik, Nane,

Yarım limon suyu.

Yapılış

Lokanta usulü ezogelin çorbası yapmak için öncelikle 1 buçuk yemek kaşığı bulgur ve 1 buçuk yemek kaşığı pirinç yıkanıp tencereye koyulur. Üzerine 2 su bardağı su ilave edilir ve ocağın üzerinde kaynamaya bırakılır. Kaynamaya başlayınca ocağın altı kısılır ve kısık ateşte yumuşayıncaya kadar haşlanıp, süzgeç yardımı ile süzülür.

1 adet kuru soğan ve sarımsak minik minik doğranır ve derin bir tencere içerisine koyulur. Üzerine 4-5 yemek kaşığı sıvı yağ ilave edilip yumuşayıncaya kadar kavrulur.

Soğan yumuşayınca üzerine 1 yemek kaşığı salça ilave edilip, karıştırılır ve üzerine 8 su bardağı su (veya tavuk suyu) eklenip kaynamaya bırakılır. Çorbanın suyu kaynamaya başlayınca içerine yıkanmış olan mercimekler ile haşlanıp süzülmüş olan bulgur ve pirinçler ilave edilir.

Son olarak çorbanın tuzu ayarlanır ve kaynamaya başladıktan sonra kısık ateşte pişmeye bırakılır. 10 dakika kadar pişirildikten sonra üzerine baharatlar ilave edilip karıştırılır. Hazırlanan çorba, içerisindeki malzemelerin parçalanmasını sağlamak için ara ara tel çırpıcı ile karıştırarak 20-25 dakika pişirilir. Pişirilen çorba ocaktan alınır ve üzerine yarım limon suyu ilave edilip karıştırılır.

Beyti nasıl yapılır?

Malzemeler:

400 gr. yağlı kıyma

1 adet kuru soğan

5 diş sarımsak

1 tatlı kaşığı biber salçası

1 tatlı kaşığı tuz

1 çay kaşığı taze çekilmiş karabiber

1 çay kaşığı kimyon

1 çay kaşığı kekik

1 adet yufka

Sosu İçin:

3 çorba kaşığı tereyağ

2 çorba kaşığı sıvı yağ

1 yemek kaşığı domates salçası

Servis İçin: Yoğurt

Yapılışı

Kıymayı karıştırma kabın. Soğan ve sarımsağı rendeleyip, baharatlarını ekleyip iyice yoğurun. Yufkayı ortadan ikiye kesin. Yufkanın yarısını düz zemine yayın ve geniş tarafına hazırladığınız kıymalı karışımın yarısını yufkanın geniş kısmına yerleştirin ve kıymayı rulo olacak şekilde elinizle düzeltin.

Köfte şeklini verince yufkayı yuvarlayıp rulo şeklinde sıkıca sarın. Diğer yarım yufkaya da aynı işlemi uygulayın ve bıçakla verevine keserek yağlı kağıt serili fırın tepsisine yerleştirin.Önceden ısıtılmış 200 derecede yufkaların üzeri kızarana kadar pişirin.

Sos için sos kabına tereyağı alın ve eritin. Zeytinyağı ve salçayı ekleyip kısık ateşte sos kıvamı alana kadar pişirin. Sos çok koyu olursa 2 çorba kaşığı su ekleyin ve bir taşım kaynatıp ocaktan alın.

Beytiler kızarınca fırından alıp servis tabağına yerleştirin. Üzerine sos gezdirip, yoğurt ile servis yapın.

Fırında patates kızartması nasıl yapılır?

Malzemeler:

5 adet orta boy patates

2 yemek kaşığı zeytinyağı

1 çay kaşığı toz kırmızı biber

1 tatlı kaşığı kekik

2 dal biberiye

2 diş rendelenmiş sarımsak

1 çay kaşığı tuz

Yapılışı:

Patatesleri elma dilimi halinde kesin ve geniş bir karıştırma kabına aktarın. Patates dilimlerini zeytinyağı, toz kırmızı biber, kekik, biberiye, rendelenmiş sarımsak ve tuz ile karıştırarak harmanlayın. Tabanını yağlı kağıt ile kapladığınız fırın tepsisine baharatlı patatesleri yayın. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 25- 30 dakika kızarana kadar fırından yükselen mis gibi kokuyu içinize çeke çeke bekleyin. Taze kişnişleri incecik kıyın. Servis tabağına aldığınız baharatlı patateslerin üzerine serpiştirdikten sonra ılık olarak servis edin.


Kalbura bastı nasıl yapılır?

Malzemeler

1,5 çay bardağı eritilmiş tereyağı

1 çay bardağı zeytinyağı

1 çay bardağı yoğurt

2 yumurta

1 silme çay kaşığı tuz

1 çay bardağı irmik

1 çay kaşığı karbonat

1 çay kaşığı kabartma tozu (Kaşıklar silme olacak)

4 su bardağı un

Şerbeti İçin:

3 su bardağı şeker

3,5 su bardağı su

1 dilim limon

Bir fiske tuz

Yapılışı

Önce şerbeti hazırlayarak başlayalım. Şeker, su ve limon dilimini tencereye koyup 20 dk kadar kaynatın. Şurup orta kıvamda olmalı. Ocaktan alıp soğumaya bırakın.

Hamur içinse zeytinyağı ve eritilmiş tereyağını karıştırma kabına alın. Yoğurt ve yumurtayı ekleyip çırpıcıyla çırpın. Tuz, irmik, kabartma tozu, karbonat ve unu yavaş yavaş ekleyip yumuşak kıvamda bir hamur elde edin. Hamurdan iri ceviz büyüklüğünde parçalar alıp yuvarlayın. Rendenin ince tarafına koyup, el ayanızla aşağı doğru bastırarak hamuru açın.

İçine bir kaç parça ceviz koyup yavaşça hamuru katlayın ve üst kısmına dokunmadan yanlardan tutarak hamuru tepsiye dizin. Kalan hamura da aynı işlemi uygulayın.

190 derecelik önceden ısınmış fırında nar gibi kızarana kadar pişirin. Fırından alır almaz üzerine şerbeti dökün.  Tatlı sıcak, şerbet soğuk olması gerekiyor.

Yeniden fırının içine koyun. Şerbet hemen soğumasın fakat tatlı hamur da olmasın diye fırın kapağını kapatmayın.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.