Savcılık harekete geçti, son 5 yıldaki sınavlar mercek altında

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı ÖSYM'nin son 5 yılda yaptığı sınavları incelemek için düğmeye bastı. Yürütülen soruşturmanın aydınlatılması için 40 kişilik özel ekip kurulacak.

Savcılık harekete geçti, son 5 yıldaki sınavlar mercek altında
13 Şubat 2016 Cumartesi 09:45

Paralel Devlet yapılanmasının kendi adamlarını kamu kurum ve kuruluşlarına yerleştirmek için sınav sorularını çaldığı ve belirledikleri kişilere dağıttığı ortaya çıkmıştı. Binlerce kişinin mağdur olduğu sınavlar ile ilişkili soruşturmalar açılmıştı. Özellikle 2010 KPSS'sinde aynı evden birincilerin çıkması, tüm sorulara doğru cevap veren kişilerin sayısının fazla olması insanlarda büyük şüphe oluşturmuştu.  Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı soruşturmaların aydınlatılması için harekete geçti.

Emniyette son 5 yılda ÖSYM'nin yaptığı sınavları inceleyecek 40 kişilik özel ekip kurulacak. Kurulan ekip, yapılacak ve gerçekleşecek operasyonda aktif görev üstlenecek. Sınavlarda yüksek puan alan kişilerin incelenmesiyle başlayan operasyonlarda, tespit edilen adayların isimleri dosyaya şüpheli sıfatıyla girecek. Şüpheli sıfatıyla soruşturmaya giren adayların FETÖ cematine bağlantıları olup olmadığı araştırılacak.


Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
erdem - 8 yıl önce
Herkez hak ettiği ile yetinmeli. Kul hakkı ciddi bir mesele. Öyle hizmet deyip geçilemez
Avatar
ümran - 8 yıl önce
Soruşturma da adaletli olmalı